Festival v nekdanji Modni hiši

pz
15.10.2020 16:00

Podelili študentske nagrade za intermedijsko umetnost, preoblikovali so tradicionalne študentske štipendije

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Edina Muftić - Botanika 

Mednarodni festival računalniške umetnosti, ki bo letos potekal od 23. do 29. oktobra z glavnim prizoriščem v nekdanji Modni hiši na Partizanski cesti v Mariboru, je ob 26. izvedbi tradicionalne študentske štipendije preoblikoval v študentske nagrade za intermedijsko umetnost, so sporočili iz MKC-ja. Na poziv zanje je do julija prispelo devet prijav s treh fakultet: Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici, Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru in Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani ter ena samostojna prijava.

Komisija, ki so jo sestavljali Ida Hiršenfelder, Igor Štromajer, Miha Horvat, Tjaša Pogačar in Živa Brglez, je zbrala tri, študenta in študentko ljubljanske akademije: Pavleta Banovića z delom Razlika med tem, kar je, in tem, kar trdi, da je, Mateja Mihevca z delom Latent space walk in Edino Muftić z delom Botanika. Vsa nagrajena dela in izbrana od prijavljenih so na ogled v galeriji Media Nox do 29. oktobra, nagrade pa bodo podelili 24. oktobra, ko bodo razglasili tudi glavno nagrajenko ali nagrajenca. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta