(INTERVJU) Jože Dolmark: Politika je ubila to, da človek v nekaj verjame

Matic Majcen Matic Majcen
06.06.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Na videz neurejen kaos, ki pa vendarle daje zavetje osupljivi zakladnici znanja." Jože Dolmark v študijski sobi na svojem domu v Novi Gorici

 
"Na videz neurejen kaos, ki pa vendarle daje zavetje osupljivi zakladnici znanja." Jože Dolmark v študijski sobi na svojem domu v Novi Gorici  
Matic Majcen
"Včasih se mi zdi, da so mi nagrade začeli dajati zdaj, ko imajo občutek, da bom umrl. Poleg Ekranove sem septembra namreč prejel tudi Bevkovo nagrado, ki je največja nagrada občine Nova Gorica," pravi legendarni cinefil.

Dejstvo je, da na slovenski filmsko-publicistični sceni le redkokdo premore takšen intelektualni horizont in kilometrino kot on. Prav zato je v teh časih, tako drugačnih od tistih pred devetimi leti, prav 69-letni Dolmark izvrsten sogovornik pri pogovoru o vprašanjih, kako spreminjajoči se svet zaznamuje dojemanje filma ter nasploh kulture in umetnosti, predvsem pri tistih, ki vanj šele vstopajo.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta