Letos so Gerbičeve nagrade podelili za leto 2020 in 2021

kr
14.06.2021 16:09
Nagrade in priznanja za glasbene pedagoge
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gerbičeve nagrade 2020
ZSGŠ

V Kulturnem domu v Cerknici so podelili letošnje nagrade in priznanja Frana Gerbiča. Zveza slovenskih glasbenih šol (ZSGŠ), ki jo vodi od letos Radmila Bikić Magdić, vsako leto nagrajuje najzaslužnejše glasbene pedagoge za njihov izjemen prispevek na pedagoškem in organizacijskem področju pri uveljavljanju glasbene vzgoje in izobraževanja.

V rodnem kraju Frana Gerbiča so 18. podelili najvišje stanovske nagrade na področju glasbenega šolstva v Sloveniji. Letos je bila zaradi pandemije svečanost namenjena nagrajencem za leto 2020 in 2021. Nagrado Frana Gerbiča 2020 za življenjsko delo ter izjemne dosežke na pedagoškem in organizacijskem področju pri uveljavljanju glasbene vzgoje in izobraževanja sta prejela Vildana in Vlado Repše (Glasbeni atelje Tartini), v letu 2021 pa Tomaž Plahutnik (Glasbena šola Kamnik) in Nikolaj Žličar (Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje). Prejemniki priznanj v letu 2021 pa so Irena Jošt (Konservatorij za glasbo in balet Maribor), Nataša Burger (Glasbena šola Zagorje ob Savi), Valter Kukovič (Glasbena šola Slovenska Bistrica), Nataša Puconja (Glasbena šola Vrhnika), Monika Vehovec (Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje), Sašo Lamut (Konservatorij za glasbo in balet Maribor), Davor Mikulić (glasbena šola Celje) in Alojz Stradar (Glasbena šola Trbovlje).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta