Sa(n)jam knjige celo brez PCT-pogojev

P. V.
22.11.2021 05:50

Obiskovalci dogodkov na puljskem sejmu potrdilo potrebujejo, kupci knjig pa ne.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Tone Stojko se je predstavil z monografijo Naša jeza je brezmejna. 

Simon Stojko Falk

V Pulju so v petek slovesno odprli 27. festival knjig Sa(n)jam knjige, na katerem več kot 250 založnikov predstavlja okoli 30.000 knjig. Do 28. novembra je napovedanih več kot 40 različnih festivalskih dogodkov. Med več kot 50 gosti so tudi slovenski avtorji.

Uvod v desetdnevni knjižni festival so zaupali beograjskemu založniku in pisatelju Ivanu Čoloviću, ustanovitelju in uredniku znamenite založbe XX. vek, ki praznuje 50-letnico.

V soboto so v okviru dogodka Ljubljana bere predstavili knjigo fotografa in urednika Mladine Toneta Stojka Naša jeza je brezmejna: Demonstracije 1968-2020. Poleg Stojka sta o knjigi govorila tudi Goran Vojnović in Boris A. Novak. Po predstavitvi knjige so v mestni galeriji odprli tudi Stojkovo razstavo fotografij demonstracij. Boris A. Novak bo danes gost rednega festivalskega programa Zajtrk z avtorjem, jutri pa bo v tem programskem sklopu gost filozof Mladen Dolar. Na spletni strani festivala so med drugim objavili Dolarjev prispevek o Stojkovi knjigi in razstavi pod naslovom Počakajmo z revolucijo, dokler ne pride Tone Stojko.

V fokusu letošnjega festivala je tema ljubezni. Na nedeljskem dogodku Slovenski vrt ljubezni je Gabriela Babnik govorila o svoji knjigi Intimno, ki je prevedena v hrvaščino. Zaradi pandemije tujih gostov na festivalu sicer ne bo toliko kot običajno.

Organizatorji so se odločili, da bo za spremljanje festivalskih dogodkov v živo potrebno covidno potrdilo, medtem ko za vstop v sejemski prostor to ni potrebno. Obiskovalci morajo nositi zaščitne maske in spoštovati varnostno razdaljo. Neposredni prenos vseh dogodkov je na spletni strani sejma in na facebooku.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta