Še druga razprodana filmska nedelja

P. V.
06.12.2021 17:10
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Polna dvorana, na platnu pa Olivia Colman

Andrej Firm

Organizator - konzorcij Film in Maribor - z veseljem sporoča, da je bila tudi druga filmska nedelja v Lutkovnem gledališču Maribor razprodana. Vstopnice za premiero filma Oče (The Father) režiserja in scenarista Floriana Zellerja so tokrat pošle že pred odprtjem blagajne prek spletne prodaje. Zaradi izjemnega interesa za film, ki si je na letošnjih oskarjih prislužil nagradi za najboljši scenarij in najboljšo glavno moško vlogo Anthonyja Hopkinsa so se odločili za dodatno projekcijo, ki bo to nedeljo, 12. decembra ob 17. uri. Vstopnice si lahko zagotovite na blagajni Lutkovnega gledališča Maribor ali prek spleta.

Tako gledalce obe preostali nedelji čaka dvojni program. Po ponovitvi Očeta bo to nedeljo na sporedu premiera aktualnega dokumentarca Delo na zahtevo (The Gig Is Up) o spletnih platformah, kot so Wolt, Uber in Amazon ter njihovih posledicah za vedno bolj prekarizirane delavke in delavce. Kot pravi režiserka Shannon Walsh: "Posameznik, ki opravlja priložnostna dela na podeželju Združenih držav Amerike, ima z delavcem, ki to počne v Indiji ali Nigeriji, danes več skupnega kot kadarkoli prej. Neenakost je resnično postala globalna. Mislim, da smo na pragu globalnega gibanja, in upam, da bo del njega tudi moj film."

Letošnji program bodo zaključili naslednjo nedeljo, 19. decembra, z dvema odličnima animiranima celovečercema. Ob 17. uri bodo premierno v Mariboru zavrteli češko uspešnico za otroke in vso družino Lihožerci (Lichožrouti), ki jo je ilustratorka Galina Miklinova animirali po istoimenski knjigi Pavela Šluta in govori napeto zgodbo o nevidnih bitjih, krivih za izginotja lihih nogavic. Ob 19. uri pa bo Filmske nedelje v Lutkovnem zaokrožila slovenska premiera v Sundancu nagrajenega celovečerca Kriptozoo (Cryptozoo), v katerem vizionarski ameriški stripar in animator Dash Shaw popelje v svet čudežnih bitij, ki se prehranjujejo s sanjami.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta