Slovenski Don Giovanni na Vienna Opera Festivalu

kr
17.08.2020 14:51
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jedro ustvarjalne ekipe Don Giovannija, Jure Počkaj tretji z desne 
Vienna Opera Festival

Slovenski operni solist Jure Počkaj te dni nastopa v naslovni vlogi Mozartove opere Don Giovanni v sklopu Vienna Opera Festivala. Gre za nov festival, od 15. do 22. avgusta se bo dogajal na treh dunajskih opernih lokacijah. Organizatorji festivala so se odločili, da bodo vsi dogodki brezplačni, ker pa je število mest omejeno, je vstopnice treba rezervirati. Festival si je mogoče ogledati tudi po spletu.
Za naslovno vlogo Don Giovannija so izbrali Jureta Počkaja, je sporočila njegova agencija za stike z javnostmi. Solist je doslej upodobil približno 30 velikih baritonskih opernih vlog, za sabo pa ima prek 500 nastopov.
Toby Purser, dirigent Vienna Opera Festivala in predstojnik oddelka za dirigiranje na Royal College of Music v Londonu, pravi: "Izvedba Don Giovannija postavlja solistu visoke zahteve. Zelo sem vesel, da na festivalu sodelujem z Juretom. Je idealen glasbenik. Zelo kooperativen, v predstavo vnaša popolno kombinacijo elegance, neusmiljenosti in karizme, njegova glasovna izvedba pa je strastna in vznemirljiva." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta