Sonihanja v Minoritski cerkvi

kr
12.08.2020 14:12

Nocoj bo v Minoritski cerkvi v Mariboru premiera performansa z naslovom Sonihanja plesalke Anje Bornšek in intermedijske umetnice OR poiesis, alias Petre Kapš.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Potovanje v prostore sozvočij snovnega iz slušnega in vidnega v občuteno" 
Boštjan Lah


Gre za "resonančni performans arhitektonike telesnega in zvočnega, v katerem avtorici raziskujeta potovanje v prostore sozvočij snovnega iz slušnega in vidnega v občuteno". Performans je nastal v koprodukciji med zavodom Emanat in Lutkovnim gledališčem Maribor in je del 31. Poletnega lutkovnega pristana. Na sporedu bo še jutri ob 20. uri, v petek ob 18. uri, v soboto ob 11. in 19. uri in v nedeljo ob 11. uri.
Anja Bornšek je plesalka, pedagoginja, ustvarjalka in mojstrica metode body-mind centering. Diplomirala je iz sodobnega plesa na salzburški plesni akademiji SEAD, opravila certificiran študij somatske metode body-mind centering in končala magistrski študij pedagogike sodobnega plesa na frankfurtski univerzi HfMDK. Zanimajo jo gib in prisotnost, ki izhaja iz uglaševanja med senzornim, fizičnim, energetskim in miselnim telesom, ter kompozicija, ki vznika iz mnogoterih odnosov med zaznavo in reakcijo. Poučuje pretežno skozi spekter anatomije in somatike, svoje delo pa razvija skozi preplet izkustveno-gibalnih raziskav in improvizacije.
OR poiesis (alias Petra Kapš) je umetnica in raziskovalka na področju zvoka in slušne percepcije ter poetičnega performansa. Besedo razširja v sonornih sferah časprostor poezije. Ob vseh digitalnih razsežnostih ji je središčna fizična prisotnost telesa. V širšem opusu svoje umetniške prakse avtorica raziskuje modalitete tišin in potencialnosti, ki jih tiha okolja nudijo za prisluh pretanjenim akustičnim kvalitetam snovi in glasu. V zadnjih letih je pomembno prispevala k razvoju interaktivnih, zvočnih in performativnih umetniških praks. Njena zvočna dela beležijo samote, še piše v napovedi performansa. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta