Veronikine izbranke in izbranci

pv
10.08.2020 14:28

V finalu Veronikine nagrade so pesniške zbirke Boruta Gombača, Vesne Liponik, Jane Putrle Srdić, Lucije Stupica in Uroša Zupana

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fitmedia

Strokovna žirija za Veronikino nagrado 2020 - dr. Igor Divjak, predsednik, Petra Kolmančič, pesnica in Veronikina nagrajenka, ter Maja Šučur, novinarka in literarna kritičarka - je za nagrado nominirala pet pesniških zbirk: Borut Gombač: S konico konice jezika (Književno društvo Hiša poezije), Vesna Liponik: Roko razje (Škuc), Jana Putrle Srdić: Oko očesu vrana (Center za slovensko književnost), Lucija Stupica: Točke izginjanja (LUD Literatura) in Uroš Zupan: Sanjska knjiga (Cankarjeva založba).
Veronikino nagrado bodo podelili v torek, 25. avgusta, ob 20. uri v veliki dvorani Narodnega doma v Celju. Ob vseh omejitvenih ukrepih, zato bo število navzočih omejeno na 50. Hkrati z Veronikino nagrado bodo podelili še zlatnik poezije Iztoku Geistru Plamnu. Tretje literarno priznanje pa bo šlo na podelitvi v roke lavreatu male Veronike, zmagovalcu pesniškega natečaja za srednješolsko mladino Aljažu Primožiču. Objavljamo utemeljitve nominacij, ki so jih pripravili članici in član žirije.

Borut Gombač: S konico konice jezika

Fitmedia

Vesna Liponik: Roko razje

Vesna Liponik: Roko razje 
Škuc

Jana Putrle Srdić: Oko očesu vrana

Jana Putrle Srdić: Oko očesu vrana 
CSK

Lucija Stupica: Točke izginjanja

Lucija Stupica: Točke izginjanja 
LUD Literatura

Uroš Zupan: Sanjska knjiga

Uroš Zupan: Sanjska knjiga 
CZ
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta