Vesna za najboljši celovečerec nepodeljena

mh
11.10.2020 22:00

Mnoge nagrade na letošnjem festivalu niso bile podeljene, največ vesen za film Antigona - kako si upamo Janija Severja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ekipa najbolj nagrajenega filma Antigona - kako si upamo! v režiji Janija Severja. 
Matjaž Rušt

Na letošnjem okrnjenem Festivalu slovenskega filma v Ljubljani je žirija v sestavi Katja Colja, Siniša Gačić, Matic Majcen, Polona Petek in Maja Sever odločila, da letošnje vesne za najboljši celovečerni film ne podeli. Vesno za najboljši igrani celovečerni film je prejel Ne pozabi dihati v režiji Martina Turka. Tudi vesne za najboljšo režijo, scenarij in glavno žensko vlogo niso podelili.

Vesno za najboljšo glavno moško vlogo je prejel Primož Bezjak za vlogo v filmu Antigona - kako si upamo! v režiji Janija Severja. Kot so zapisali, je Primož Bezjak sloviti lik antične dramatike v sodobni različici upodobil z načrtno arhaičnostjo, ki pa kljub temu deluje sodobno in svetovljansko. Vesno za najboljšo stransko žensko vlogo je prejela Katarina Čas za film Paradise–novo življenje, režiser: Davide del Degan. Katarina Čas svojo vlogo v tujem jeziku odigra z neverjetno lahkotnostjo in občudovanja vredno suverenostjo. Vesno za najboljšo stransko moško vlogo je prejel Gojmir Lešnjak v filmu Košarkar naj bo, produkcija: Gustav Film, Frenk Celarc, režiser: Boris Bezić.

Vesno za najboljšo fotografijo je prejel Radislav Jovanov –Gonzo za film Ne pozabi dihati režiserja Martina Turka. Vesno za najboljšo izvirno glasbo je prejel Marjan Šijanec za film Vzorno vedenje režiserjev Audriusa Mickevičiusa in Nerijusa Mileriusa. Vesna za najboljšo montažo je pripadla Milošu Kalusku za Antigono - kako si upamo!, Niku Novaku je šla vesna za scenografijo za film Paradise - novo življenje, Polonci Valentinčič pa je pripadla vesna za kostumografijo v tem filmu. Vesna za masko tudi niso podleili. Vesno za najboljši dokumentarni film je prejel Jani sever za Antigono - kako si upamo! Vesno za najboljši kratki film je prejel film Delčki režiserja Arona Horvata Botka. Najboljša manjšinska produkcija so Sadeži pozabe Christosa Nikoua, vesne za animirani film niso podelili, nagrajenec za najboljši študijski film je Lun Sevnik s FAMU za film Igra idr.

Nagrada Društva slovenskih filmskih publicistov FIPRESCI za najboljši slovenski celovečerni film v tekmovalnem programu je prejel film Antigona - kako si upamo! Nagrado za najboljši kratki film na temo karantene v času korona-epidemije je prejel film Kateri dan sploh je? režiserja Luka Marčetića.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta