Monoblok toplotna črpalka zrak/voda Aeroblock, z naravnim hladilnim sredstvom R290 (propan)

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
04.09.2024 07:34

Podjetje Weishaupt predstavlja novost na trgu!

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

Podjetje Weishaupt, ki ima na slovenskih tleh že 32-letno tradicijo, kot blagovna znamka pa še daljšo zgodovino, vam tokrat predstavlja novo generacijo monoblok toplotnih črpalk. Modela Aeroblock® WAB8 in WAB11 združujeta vse komponente, kot so ventilator, kompresor in uparjalnik, v enem kompaktnem ohišju. Velika novost je tudi naravno hladilno sredstvo R290 (propan), napolnjeno v hermetično zaprtem hladilnem krogu. To pomeni, da za namestitev ni potreben opravljen izpit za dela na hladilnem krogu, zato je namestitev nove toplotne črpalke povsem enostavna.

Prav hermetično zaprt hladilni krog z naravnim hladilnim sredstvom R290 (propan), omogoča delovanje toplotne črpalke pri temperaturah tudi do –22 °C in temperaturo predtoka do 70 °C.

Veliko pozornosti pa je med razvojem bilo namenjenih učinkovitosti in čim manjšemu hrupu. Zunanja obloga z akustičnimi prevlekami, v povezavi z optimiziranimi aluminijastimi žaluzijami in inovativno tehnologijo ventilatorjev, namreč zagotavlja zelo tiho obratovanje. To pomeni, da se Aeroblock®  lahko namesti tudi v neposredni bližini zgradb.

In da bi zagotovili, da je toplotna črpalka Aeroblock® tudi pri polni obremenitvi komaj slišna, sta plinski in zračni del zvočno izolirana. K tihemu obratovanju pripomorejo tudi aerodinamično oblikovan ventilator, aluminijaste lamele, ki so aerodinamično optimizirane, in Scroll kompresor »Low Sound« z regulacijo števila vrtljajev. Popoln sistem za odzračevanje, izločevalnik umazanije in obsežna senzorika tako zagotavljajo zelo tiho delovanje, hitro doseganje določenih nastavljenih vrednosti in dolgo življenjsko dobo.

Srce sistema sta uparjalnik BlueFin, z izjemno veliko sprejemno površino za energijo okolja, 24 m2 (8 kW) ali 35 m2 (11 kW), ter elektronski ekspanzijski ventil, s hitrim odzivom za ogrevanje, hlajenje in odtajevanje.

Inovativna tehnologija

V razvoj črpalke Aeroblock® so bile vključene številne tehnične novosti. Ena od teh je, da bogato serijsko opremo dopolnjuje popoln sistem za izločanje nečistoč in odzračevanje. Inverter s tehnologijo hladilne plošče (Coolplate) hkrati hladi elektronske komponente, kar zagotavlja veliko obratovalno varnost.

Arhiv Naročnika

Elektronski ekspanzijski ventil se odlikuje po hitri prilagodljivosti in skoraj brezstopenjskem nastavljanju. Zagotavlja učinkovito in hitro modulacijo črpalke Aeroblock®. Toplotno izolirana banjica za kondenzat se v hladnih zimskih dneh ogreva prek povratnega voda iz kondenzatorja, kar učinkovito preprečuje zaledenitev. Tako je velika prednost prav to, da dodatni električni grelnik ni več potreben.

Velik napredek na področju inteligentnih sistemskih rešitev

Kadar je potrebno napajanje samo enega ogrevalnega kroga, se uporablja kombinirani hranilnik WKS LE #4 z vgrajeno regulacijo. Pri napajanju dveh ogrevalnih krogov pa je regulacija vgrajena v stensko ohišje. Toplota se v notranjost objekta dovaja prek gibljive cevi Quattro. Tukaj so združene visoko izolirane cevi za predtok in povratek ter dve prazni cevi za električne vodnike.

Izolirana posoda za kondenzat pa se ogreva s preostalo toploto hladilnega plina po kondenzatorju. To brez dodatne porabe električne energije preprečuje nastanek ledu pri nizkih temperaturah. Kondenzat lahko prek gibljive cevi odvajamo v odtočni jašek.

Tradicionalni obisk na sejmu MOS!

Tudi letos se bomo predstavili na tradicionalnem sejmu MOS, tokrat že 56. zapovrstjo, kjer bomo predstavili omenjeno novost, toplotno črpalko Aeroblock®. Obiščite nas v dvorani L, na razstavnem prostoru 13, kjer se boste o vseh podrobnostih in novitetah lahko posvetovali z našimi strokovnjaki.

WEISHAUPT. Zanesljiva kakovost

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.