13 let Hiše stare trte: Običajni vrvež je zamenjala samota

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
21.04.2020 13:41

Ob jubileju se bo lahko širša javnost podala na virtualni sprehod po Hiši stare trte, ki je ena najbolj obiskanih turističnih znamenitosti Maribora

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kdaj se bodo vrata ene najbolj obiskanih mariborskih turističnih znamenitosti znova odprla, ne ve nihče. 
Sašo Bizjak

Najstarejša trta na svetu na mariborskem Lentu ima preko 400 let, Hiša Stare trte, ki skrbi za njeno promocijo, pa te dni slavi 13 let od odprtja. Slavje je sicer času primerno, saj je hram vinske tradicije in kulture Maribora, Štajerske in Slovenije trenutno seveda prazen, brez vsakodnevnega vrveža obiskovalcev in družbe številnih poslovnih partnerjev.

Veliko turistov iz vsega sveta vsako letos obišče Hišo stare trte, ki je te dni seveda zaklenjena.
Andrej Petelinšek

Virtualni sprehod po Hiši Stare trte

Pripravljajo pa na Zavodu za turizem (ZZT) Maribor - Pohorje ob tem jubileju virtualni sprehod po Hiši Stare trte, ki bo širši javnosti dostopen v času prvomajskih praznikov.

Mozaik v Hiši Stare trte.
Picasa
"Črpajmo moč za nadaljnje delo in prihodnost iz zgodbe Stare trte," pravi Doris Urbančič Windisch, direktorica ZZT Maribor-Pohorje.
Andrej Petelinšek

Lani 56.500 obiskovalcev

Hiša stare trte je ena najbolj obiskanih mariborskih turističnih znamenitosti, ki pritegne visoke goste in turiste iz vsega sveta. Čez njen prag je v lanskem letu stopilo 56.500 obiskovalcev, ki bodo prihodnje leto lahko zgodbo najstarejše trte spoznali tudi v digitalizirani obliki, še sporočajo iz ZZT in dodajajo, da ima Hiša stare tudi  svojo spletno vinoteko, ki s 144 različnimi vini predstavlja najbogatejšo zbirko štajerskih vin.

V Hiši stari trte so na voljo tudi penine.
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta