Diamantna maturantka Ana Štuhec: "Če se zadovoljiš s tem, kar veš, ni poti naprej."

Barbara Bradač Barbara Bradač
28.08.2020 04:15

Po ponovnem pregledu rezultatov mednarodne mature je Ana Štuhec dosegla vseh 45 točk. Iz Kungote, natančneje Spodnje Kungote, prihaja dekle, ki bo v Ljubljani študiralo fiziko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ana Štuhec je štiri gimnazijska leta vsako jutro hodila od glavne avtobusne postaje do mariborske II. gimnazije: "Zaspan je Maribor zjutraj, tako kot vsi, ampak lep, sploh ko ga jutranje sonce osvetli."
Andrej Petelinšek

Nekoliko spremenjena je bila letos mednarodna matura, zaradi epidemije novega koronavirusa so bili odpovedani letošnji zaključni izpiti. Rezultati mature so bili tako določeni na osnovi napovedanih ocen in internih delov mature. Letos se II. gimnazija Maribor, ki je ena od treh šol v Sloveniji, ki ta program izvajajo, lahko pohvali z diamantno maturantko, to je Ana Štuhec, ki je, potem ko je Mednarodna izobraževalna organizacijo IBO ponovno pregledala rezultate, dosegla čisto vse točke in je tako postala edina diamantna maturantka na tej šoli. Doma je v Spodnji Kungoti in ima še starejša brata in sestro ter mlajšega brata; z njim se, pravi, še zelo rada igra. Drugače pa rada preživlja prosti čas v naravi. Košnja trave, nabiranje jabolk in sliv ji nista tuja, tudi pometanje ji gre dobro, prav tako rada kaj skuha, sedaj najraje musako iz domače zelenjave. Dokazuje, da se mladi znajdejo tudi v kuhinji, in to ji bo prav prišlo med študijem v Ljubljani.
Sredi avgusta je bilo znano, da ste si prislužili še tisto eno točko, ki vam je manjkala.
"Prvi me je poklical ravnatelj Ivan Lorenčič in mi čestital. Sem mislila, da je to še za 44 točk, s čimer sem bila v vsakem primeru zelo zadovoljna. Seveda pa sem bila zelo vesela še te ene točke. "

Ana Štuhec bo pisala krajše zgodbe le še za svojo dušo, najprej se je namreč želela posvetiti književnosti.
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinsek
"Malo ponižen ali skromen postaneš, ker se zavedaš, da veš v resnici zelo malo," pravi Ana Štuhec.  
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta