Dobrodelni koncert za šolarje iz Ukrajine

Branka Bezjak Branka Bezjak
04.06.2022 04:00

S koncertom bo dobrodelno združenje Koraki za korakce zbiralo prispevke za dodatne šolske dejavnosti otrok iz Ukrajine, ki se izobražujejo v treh mariborskih osnovnih šolah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ženski pevski zbor Glasbene matice Maribor z zborovodkinjo Zsuzso Budavari Novak
Slavko Rajh

Dobrodelni koncert Uresničimo sanje bo v torek, 7. junija, ob 19.30 v dvorano Union, kjer bodo nastopajoči obiskovalce razveselili s priljubljenimi arijami iz oper, operet, pesmimi iz muzikalov in skladbami na violini, harfi in klavirju. Nastopili bodo sami znani glasbeniki, cenjeni solisti Emil Baronik, Oksana Pečeny, Anja Kožuh Lešnik, Nilda Luketič, Petra Crnjac, Jernej Luketič, Lin Luketič, Igor Orešič, Adam Kamplet, Matej Luketič in Ženski pevski zbor Glasbene matice Maribor z zborovodkinjo Zsuzso Budavari Novak.

Cena vstopnic, ki so že na voljo pri blagajni Narodnega doma Maribor, je deset evrov. Na prodaj bodo tudi na prizorišču uro pred začetkom koncerta. Izkupiček od prodanih vstopnic bodo namenili otrokom iz Ukrajine, ki obiskujejo tri mariborske osnovne šole: OŠ Prežihovega Voranca, OŠ Bojana Ilicha in OŠ Martina Konšaka. Vse šolske dejavnosti niso zagotovljene z rednim financiranjem, zato bo donacija namenjena za šole v naravi, naravoslovne dneve in druge plačljive šolske dejavnosti.

"Lepo vabljeni, da s skupnimi močmi pomagamo tem otrokom in njihovim družinam," je povedala predsednica združenja Koraki za korakce Andreja Kračun. Združenje je sicer znano po dobrodelnih pohodih, doslej so jih organizirali dvanajst, nato jih je ustavila epidemija. Tudi letos pohoda (še) ne bo, zato pa pomagajo na druge načine, ob koncu leta bo gotovo še kakšen dogodek, doda Kračunova.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta