Dobrodelno kolesarjenje: Z Goričkega v ... Portorož

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
13.06.2019 17:53

Opolnoči v noči na soboto se bo začela tretja dobrodelna kolesarska prireditev Diagonala335.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kolesarji bodo s prireditvijo Diagonala335 3 zbirali sredstva za nadarjene športnike.
Osebni Arhiv

Že tretje leto zapovrstjo bo Mariborčan Simon Eržen, nekdanji večkratni državni prvak v BMX-kolesarjenju in že dobrih deset let avanturistični kolesar, priredil kolesarjenje v dobrodelne namene od Trdkove na Goričkem do Portoroža. Na pot pod sloganom Zmigajmo Slovenijo, ki jo je poimenoval Diagionala335 - od starta do cilja je natanko 335 kilometrov -, se bo podal točno opolnoči v noči s petka na soboto.
"Na prvi prireditvi Diagonala335 1 je od starta do cilja kolesarila z menoj le peščica zagnancev, na lanski drugi diagonali jih je bilo več kot 50, na tokratni, tretji prireditvi pa jih bo več kot sto. Med njimi bo tudi Tomaž Barada, predsednik Fundacije za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij, ki deluje pri OK Slovenije. Rok za prijave je mimo, kljub temu pa se nam rekreativni kolesarji lahko pridružijo med vožnjo in z nami kolesarijo, kolikor dolgo bodo želeli. Tokrat bo z nami kolesaril tudi harmonikar, ki bo tu in tam zaigral kakšno poskočno vižo in kolesarjem vlil dodatno moč pri premagovanju kilometrov," je razložil Simon Eržen.
Karavano kolesarjev bo tudi tokrat opolnoči v Trdkovi pozdravil župan občine Kuzma Jožef Škalič, nato pa bodo kolesarji začeli poganjati pedala. Med potjo bodo imeli več postankov za okrepčilo, med drugim približno ob 10. uri pred prostori Športne zveze Ljubljana na Vodovodni cesti 25. "Tam naj bi nas pozdravil ljubljanski podžupan Dejan Crnek skupaj z nekaterimi znanimi slovenskimi športniki, nekateri izmed njih naj bi se nam pridružili in z nami kolesarili do Portoroža. Okoli 16. ure načrtujemo postanek v Kopru, nato pa nas čaka še vožnja do Portoroža s ciljem pred Hoteli Bernardin. Tam bo vsak, ki bo prekolesaril pot od starta do cilja, dobil priložnostno medaljo, lahko bo tudi supal, zagotovo pa si bo večina privoščila skok v morje," je dodal Eržen.
Z lansko prireditvijo Diagonala335 2 je Eržen s somišljeniki zbral 375 evrov. "Ni bilo veliko, toda vsak evro, ki ga zberemo za nadarjene športnike iz socialno šibkih okolij, je dobrodošel. Denar bomo zbirali z donacijami prek SMS-sporočil - po evro z besedo OKS na številko 1919 in po pet evrov s ključno besedo OKS5 na številko 1919. Poleg tega nekaj denarja pričakujemo tudi od prodaje kolesarskih dresov in še iz drugih virov. Upam, da nam bo vreme naklonjeno in da bo projekt dosegel to, kar si želimo," je sklenil Simon Eržen.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta