Dobromajska pesem na šolskem dvorišču

DR
03.06.2023 11:00

Tradicionalni majski koncert na OŠ Franca Rozmana Staneta ima vedno tudi dobrodelno noto

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ana Kapš

Šolsko dvorišče osnovne šole Franca Rozmana Staneta je bilo na enega od majskih četrtkovih popoldnevov spet prijetno polno, pisano in živahno, ko je na njem odmevala pesem na že četrtem Dobromajskem koncertu. Zdaj na šoli že lahko rečejo, da je postal tradicionalen. Ponovno je privabil veliko obiskovalcev, otrok, staršev, babic, dedkov in drugih, ki so nastopajoče vzpodbujali in nagrajevali z bučnimi aplavzi. Nastopili so vsi šolski pevski zbori, ki jim dirigira učitelj Marko Bračič, in seveda "hišni bend", Orffova skupina, ki jo vodi Dušan Čerček, idejni vodja koncerta.

Ana Kapš

Imeli pa so, kot vedno, tudi goste: tokrat nekdanjo evrovizijko Marto Zore, skupino Črna mačka in nekdanjo učenko Tajo Kušar. Da je bila prireditev v dobrih, suverenih voditeljskih rokah, je poskrbel duo, učenec Rok Gril Viltužnik in prvo ime Radia City Bor Greiner, nekdanji rozman.

Ana Kapš

Obiskovalci so za vstopnino kupili šolske zapestnice, za dober namen seveda. Vsako leto gre namreč ves zaslužen denar v šolski sklad. Letos bo šola pomagala pri kritju stroškov avtobusnega prevoza za učence, ki odhajajo v šole v naravi. Na koncu je obveljalo: nasvidenje na Dobromajskem koncertu prihodnje leto. (dr)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta