Drsališče na Trgu svobode bo postavilo podjetje Kota, podpisana pogodba z organizatorjem Čarobnega decembra

Igor Selan Igor Selan
14.11.2019 12:21

Občina je za dodatno osvetlitev v času Čarobnega decembra namenila dobrih 50 tisoč evrov, še 20 tisoč so stale nove, dodatne hiške

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Župan Saša Arsenovič je prepričan, da se je občina priprave Čarobnega decembra lotila pravočasno.
Sašo Bizjak

Mariborska občina je danes podpisala pogodbo z organizatorjem Čarobnega decembra, mariborsko Agencijo Damn. Več o vsebini dogajanja župan Saša Arsenovič na današnjem srečanju z novinarji pred ponedeljkovo sejo mestnega sveta ni želel razkriti, je pa napovedal, da bo občina čez teden dni na to temo sklicala novo novinarsko konferenco: "Spet je kar nekaj slabe energije glede veselja v mestu, tako, kot je bilo tudi pred Festivalom Lent. Ta je bil na koncu dober in enako dober bo tudi Čarobni december. Si pa občina pri teh projektih prizadeva za čim večjo gospodarnost, za čim manjši lastni vložek torej, ki ga potem lahko namenimo infrastrukturi in drugim vsebinam v mestu."

Cena pomoči na domu za uporabnika ostaja enaka

Mariborski mestni svet bo v ponedeljek odločal tudi o novi ekonomski ceni socialno varstvene storitve pomoč na domu. Ta se dviguje z lanskih 19,82 na 21,19 evra, kljub skoraj sedemodstotni podražitvi pa bo cena za uporabnika ostala enaka. Razliko bo namreč pokrila občina, ki bo namesto dosedanjih 14,51 evra po novem doplačevala 15,88 evra na uro. "Občina si tako še naprej prizadeva za socialno šibke in bo po novem namesto dosedanjih 72 odstotkov pokrivala 74 odstotkov ekonomske cene," je na današnji novinarski konferenci povedala podžupanja Alenka Iskra.

Komunalni prispevek za hiše in stanovanja dražji, za industrijo cenejši

Mestni svetniki bodo v ponedeljek ob tem odločali tudi o novem odloku, ki določa podlage za obračunavanje komunalnega prispevka. Ta bo po novem višji za stanovanjsko gradnjo, nižji pa za gradnjo poslovnih stavb in industrijskih objektov. Kot je pojasnila direktorica ZUM Marinka Konečnik Kunst, se metodologija obračunavanja spreminja zaradi uskladitve z novimi državnimi predpisi s področja urejanja prostora.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta