DU Maribor Center, najštevilčnejše upokojensko društvo v mestu, podelilo priznanja, delili zbornik ob 75-letnici

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
10.04.2023 04:16

Na letnem občnem zboru so člani spregovorili še o delu v minulem letu in podpisali listino o pobratenju z društvom upokojencev iz Velenja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dobitniki priznanj za prispevek k razvoju društva.
Sašo Bizjak

Za uvod v letni občni zbor članov Društva upokojencev Maribor Center v mariborskem Narodnem domu je nekaj domačih ljudskih pesmi pod vodstvom Sonje Volarič ubrano zapela vokalna skupina Marice, ki v društvu deluje že več kot 30 let. Nato je več kot 150 delegatom zbora, ki so ob praznovanju 75-letnice društva dobili tudi zbornik DU Maribor Center, spregovoril predsednik društva Oton Štrucl. Orisal je delo več kot tisočlanskega društva, ki domuje na Slomškovem trgu 5 v Mariboru. Med drugim je izpostavil, da so v društvu zelo zadovoljni z aktivnostjo vseh dvanajstih sekcij, v katerih svoje zadovoljstvo najdejo številni člani in na ta način skrbijo za zdravje telesa, misli in duha - ter da sta začeli delovati še dve sekciji. Ozrl se je tudi na vlaganja v posodobitev društvenih prostorov, s katerimi izboljšujejo razmere za delovanje, obenem pa se je zahvalil vsem članom, ki prostovoljno pomagajo pri razvoju društva, saj denarja v društveni blagajni za uresničitev vseh načrtov in želja nikoli ni dovolj.

Šahisti sodelujejo že 30 let

V nadaljevanju zbora je Štrucl še enkrat prisrčno pozdravil delegacijo Društva upokojencev Velenje, ki so jo, kot je dejal, na zbor povabili zaradi podpisa pobratenja med društvi, saj denimo šahovski sekciji obeh društev sodelujeta že približno 30 let, korake medsebojnega sodelovanja pa so naredile še nekatere druge sekcije. "Prijateljske vezi med našim društvom upokojencev in mariborskim so stkali šahisti obeh društev in z veseljem smo sprejeli predlog Silva Krebsa, dolgoletnega predsednika šahovske sekcije DU Maribor Center, da sklenemo pobratenje. Verjamem, da bodo po tej poti šle še druge sekcije obeh društev in da se bo naše sodelovanje in prijateljstvo iz leta v leto krepilo," je povedal predsednik velenjskega društva upokojencev Franc Vedenik, ki je nato z Otonom Štruclom podpisal listino o pobratenju. Nato se je začel veseli del zbora, v katerem je še nekaj pesmi zapela skupina Marice, za še bolj prijetno ozračje pa je z narodnozabavnimi pesmimi poskrbel Marjan Šmid.

Prejela zlato plaketo

Eno najbolj uglednih priznanj, ki jih podeljuje DU Maribor Center, je zlata plaketa. Tokrat jo je dobila Antonija Kopič, ki je bila na to zelo ponosna. "Hvala vsem, ki so me predlagali za priznanje. Sem prijetno presenečena in počaščena. Že trideset let sem aktivna v ribiški sekciji. Z ribarjenjem si krajšam čas, ribolov je moje zadovoljstvo, me sprošča, ribe lovim predvsem v ribniku Globoček za Tremi ribniki v Mariboru," je bila zgovorna Kopičeva.

Listino o pobratenju sta podpisala Oton Štrucl, desno, in Franc Vedenik.
Sašo Bizjak

Po Silvu Krebsu je šahovsko sekcijo kot predsednik prevzel Franc Kumer. "Že dobro leto vodim sekcijo, stopil sem v velike čevlje, trudim se, da upravičim zaupanje. V sekciji je aktivnih blizu dvajset članov, igramo in družimo se v društvenih prostorih, sicer pa igramo tudi na državnih prvenstvih in drugih tekmovanjih upokojencev, še posebej pa se veselimo vsakega merjenja moči s šahisti velenjskega društva," je pojasnil Kumer. Vesel obraz je kazal tudi Peter Rakovič, glavni in odgovorni urednik omenjenega društvenega zbornika, v katerem je na 136 straneh opisana zgodovina društva in ki je izšel lani, ob 75-letnici DU Maribor Center. "Za menoj je zahtevno delo, gradivo sem zbiral in urejal več kot tri mesece, tu in tam mi je kdo pomagal. V preteklosti je društvo enkrat letno izdalo glasilo, ki je vsebovalo letna poročila o delu društva in sekcij, zbornik pa povzema zgodovino društva, je dobrodošel tudi za zanamce," je razložil Rakovič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta