(FOTO) Bakla miru Olimpijskega festivala evropske mladine iz Rima naravnost na vrh Pohorja

Igor Selan Igor Selan
03.06.2023 14:48

Na poti od spodnje do zgornje postaje vzpenjače je baklo nosilo več deset mladih športnih navdušencev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Foxyja in baklo miru je na Pohorje pospremilo več sto pohodnikov
Andrej Petelinsek

Bakla miru za Olimpijski festival evropske mladine (Ofem), ki ga bo julija gostil Maribor, ne miruje. Kot je znano, so baklo v sredo prižgali v Rimu, po prihodu v štajersko prestolnico jo je nato včeraj prevzela smučarka Ilka Štuhec, ki jo je ponesla na zabavno druženje v Ljudski vrt, danes pa je nadaljevala pot na Pohorje.

Andrej Petelinsek

Ob deveti uri zjutraj se je pri spodnji postaji vzpenjače zbralo več sto otrok in drugih pohodnikov, ki so baklo sprva ponesli do Trikotne jase, nato pa vse do zgornje postaje gondole na Bellevueju. "Baklo miru in s tem festival, ki bo hkrati tudi eden največjih športnih dogodkov v zgodovini Slovenije, želimo približati čim več ljudem, želimo namreč, da bi se Maribor pokazal kot dober gostitelj več tisoč športnikom, ki bodo čez dober mesec obiskali naše mesto. Prav vsak udeleženec današnjega pohoda bo tako imel možnost baklo nesti del poti, na vrhu pa bodo za to vsi tudi nagrajeni z majčkami z logotipom festivala. Ob tem bakla miru nosi eno tako lepo sporočilo, izpostavlja sodelovanje, športni duh in tega si v mestu seveda še kako želimo," je povedala direktorica Ofem Nataša Ritonija.

Andrej Petelinsek

Da se prireditve že zelo veselijo, je povedal tudi Vito Bijalović iz Osnovne šole Bojana Ilicha, ki je svoj tradicionalni pohod na Pohorje združila s potjo bakle na Pohorje: "V mestu bo zabavno, zagotovo si bom ogledal tudi kako tekmo." Da festival že težko pričakuje, je povedala tudi šestletna Kaja Kačičnik: "Veliko bo različnih športov, šport pa mi je zelo všeč. Če mi bo ati dovolil, bom navijala tudi na tekmah."

Otroci so se na pohodu zelo razveselili tudi maskote Foxy, ki bo prihodnji teden skupaj z baklo obiskala prav vse mariborske osnovne šole. Z obiskom prireditve je bil zelo zadovoljen tudi podžupan Samo Peter Medved: "Ja, lepo je videti toliko mladih, ki se rekreirajo. Verjamem, da bo Maribor konec julija živel s prireditvijo."

Andrej Petelinsek

Kot je znano bo Maribor Ofem gostil med 23. in 29. julijem, na njem pa bo nastopilo več kot 3600 športnikov, ki se bodo za odličja borili v 11 športnih panogah, rolkanju, gorskem kolesarstvu, košarki 3x3, športni gimnastiki, atletiki, cestnem kolesarstvu, rokometu, judu, plavanju, tenisu in odbojki. Ofem je sicer največji športni dogodek za mlade športnike med 14. in 18. letom starosti, na katerem so svojo mednarodno tekmovalno pot začeli tudi številni danes zelo uspešni športniki.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta