(FOTO) Drsanje: Od danes tudi na Trgu svobode

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
05.12.2019 12:58

Trg svobode ima odslej drsališče in otroška igrala, na Grajski trg pa danes pride Miklavž.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Uro po otvoritvi je drsališče prve obiskovalce še čakalo. 
Andrej Petelinšek

Potem ko se je v torek odprlo drsališče pod Pohorjem, je od danes opoldne drsanje možno tudi v središču mesta. 400 kvadratov velika ledna ploskev na Trgu svobode, ki ima drsalno potko, bo odprta vsak dan, do 29. februarja, in sicer ob ponedeljkih, torkih, sredah, četrtkih in nedeljah med 12. in 21. uro, ob petkih, sobotah in med prazniki pa med 10. in 23. uro.

Andrej Petelinšek

Ena ura tri evre

Vstop na drsališče je tri evre, za otroke do petega leta starosti je drsanje brezplačno. Na drsališču, ki ga je na pobudo Mestne občine Maribor postavilo podjetje Kota d.o.o., bodo za izposojo na voljo drsalke (en evro) in pripomočki za pomoč pri drsanju - pingvini (tri evre). Na voljo je tudi mesečna karta, ki stane 30 evrov in omogoča vstop enkrat dnevno, družinska karta za deset evrov (dva odrasla, dva ali trije otroci) oziroma osem evrov (en odrasel, dva ali trije otroci). Vse karte veljajo eno uro. 

Andrej Petelinšek

Nova igrala in prvič tudi Miklavž

V neposredni bližini drsališča je na voljo tudi gostinska ponudba, predvidoma danes bodo tam odprli tudi energetsko obarvana otroška igrala. Gre za skupen projekt mariborske občine, družbe Borzen in Dravskih elektrarn Maribor, ki sta zagotovila nakup igral in jih donirala občini v last in upravljanje.

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta