(FOTO) Dvajset let ekološke tržnice

Klemen Polanec Klemen Polanec
20.09.2019 14:53

Ekološke kmetije na Glavnem trgu že 20 let vsak petek ponujajo svoje izdelke

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ekološki kmetovalci so pripravili tržnico ekoloških pridelkov, ki so jo praznično obarvali s kulinaričnim, strokovnim in zabavnim dogajanjem. 
Andrej Petelinšek

Če ste se kakšen petek dopoldne znašli na Glavnem trgu ali pa ste samo hitro in brezbrižno pohiteli mimo, ste skoraj zagotovo opazili nekaj postavljenih stojnic, za katerimi vsak teden stojijo prijazne gospe, tudi gospodje, ki prodajajo lastno pridelane ekološke izdelke.

Andrej Petelinšek

Vez med mestom in ekološkimi kmetijami

Klepčeva je samo ena od prodajalk na kmečki ekološki tržnici, ki letos praznuje 20. rojstni dan. V okviru Festivala Stare trte in ob prihodu jeseni so se zato pri Združenju za ekološko kmetovanje SV Slovenije odločili prirediti že jubilejni 20. praznik ekoloških kmetij. Tako so zraven že stalnih branjevk povabili še druge ekološke kmetije iz vse Slovenije, tudi sosednjih držav, da se v Mariboru predstavijo s svojimi izdelki.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Po zgledu Celovca in Beljaka

Jubilejni mednarodni praznik ekoloških kmetij so odprli z nagovori različnih akterjev, vpetih v razvoj ekološkega kmetijstva in same tržnice, sledila sta zabavna degustacija in ocenjevanje marmelad, sirov in sokov, kjer so mimoidoči ocenjevali in izbrali najboljše izdelke, zraven tega je potekala tudi kuharska delavnica pod vodstvom Mojce Polak iz Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem in Miše Pušenjak s Kmetijsko-gozdarskega zavoda Maribor, s katero so želeli organizatorji prikazati, kako lahko prav vsak iz preprostih ekoloških surovin naredi pravo mojstrovino.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta