(FOTO) Hodniki pred ambulantami za cepljenje pokajo po šivih

Barbara Bradač Barbara Bradač
13.11.2019 18:27

Zaradi povečanega interesa za cepljenje proti gripi od danes v Zdravstvenem domu Maribor cepita dve ekipi tudi ob četrtkih dopoldne. Od ponedeljka bo brezplačno cepljenje možno še v območnih enotah NIJZ.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zdravniki svetujejo cepljenje proti gripi.
Igor Napast
Veliko potrpljenja je te dni potrebnega tako pri zdravstvenih delavcih kot pri ljudeh, ki se želijo cepiti proti gripi. 
Igor Napast

Hodniki pred ambulantami za cepljenje mariborskega zdravstvenega doma pokajo po šivih. Včeraj je bila druga sreda, ko so tam cepili proti gripi. Gruče ljudi so se zgrinjale v peto nadstropje, kjer so štirje zdravstveni timi kot po tekočem traku cepili naročene, nenaročene pa naročali ali pa so ti počakali in so jih prav tako še isti dan cepili.
"Prišel sem kar sem v ambulanto, da dobim termin, ker se na telefonske klice nihče ni javil," so podobno izkušnjo opisovali nenaročeni. Tudi pisala nam je ogorčena bralka, ki ji je po neštetih neuspelih telefonskih klicih vendarle uspelo nekoga tam priklicati, nakar je sledil šok, saj je na vrsti za cepljenje šele čez 21 dni. Naročeni pacienti pa so bili včeraj kljub gneči zadovoljni, saj so jih cepili ob dogovorjenem terminu.

Kljub gneči so naročeni pacienti prišli na vrsto ob dogovorjenem terminu.
Igor Napast

Nikogar ne zavrnejo

V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca proti gripi ne cepijo osebni izbrani zdravniki, ampak cepijo v ambulanti za cepljenje, ki deluje v Ulici talcev 5. Ambulanta je sprejemala paciente in naročala za cepljenje le ob sredah, in to samo od 15. do 20. ure. Zaradi povečanega interesa za cepljenje, kar v zdravstvenem domu pripisujejo brezplačnemu cepljenju za nekatere skupine ljudi, pa od danes dalje cepita dve ekipi tudi ob četrtkih dopoldne, med 7. in 11. uro.

Igor Napast

Po novem telefonsko naročanje vsak dan

"Telefonska linija zvoni v eno. Rdeča ušesa ima praktikantka, ki sprejema klice," velik interes ponazori Vidovičeva in doda, da so v dveh dneh odgovorili tudi na 150 mailov. Zaradi ozkega grla pri naročanju je po novem odprta telefonska linija za naročanje (030 226 610) vse dni v tednu, in sicer ob ponedeljkih od 13. do 20. ure, ob torkih in petkih od 7. do 14. ure, ob sredah ostaja od 15. do 20. ure in ob četrtkih od 12. do 19. ure. Naročila sprejemajo tudi po e-pošti ambulanta.cepljenje@zd-mb.si. "Na e-pošto naše medicinske sestre odgovarjajo in kličejo paciente za termin vsak dan od ponedeljka do petka," dodajajo. Pravijo, da se je možno obrniti tudi na medicinsko sestro v izbrani ambulanti družinske medicine, ki pomaga pri naročilu.

Gneča v ambulanti za cepljenje je predvsem posledica tega, da ljudje niso mogli priklicati ambulante in dobiti termina, zato so se prišli naročit osebno. 
Igor Napast
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta