(FOTO in VIDEO) Nova igrala na Teznu vabijo otroke

Gregor Grosman Gregor Grosman
28.09.2022 18:54

Podpredsednik mestne četrti je igral za otroke vesel, še bolj pa se nadeja otvoritve novega zdravstvena doma, ki ga že več let pričakujejo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Ob prostorih MČ Tezno, v Panonski ulici 12, je vodstvo Mestne občine Maribor pred današnjim sestankom s predstavniki mestne četrti namenu predalo nova igrala za otroke. Podjetje Surovina je kot sofinancer podprlo izgradnjo otroških igral. Petra Žunkovič, vodja tržnega komuniciranja podjetja Surovina je povedala, da v okolju, v katerem delujejo, podpirajo številne humanitarne, okoljske, športne ter kulturno-izobraževalne projekte. Eden takšnih je izgradnja igral v mestni četrti Tezno.

Igralo tudi za gibalno ovirane osebe - najbolj zaželena je gugalna košara ptičje gnezdo 
Igor Napast

"Vem, kako je tukaj izgledalo pred štirimi leti. Na hitro smo postavili prva igrala na Teznu, danes pa je v tem projektu skupaj 25 novih igral, samo v tem letu 15, v skupni vrednosti približno 80 tisoč evrov," je povedal župan MOM Saša Arsenovič, ki računa na pomoč tudi drugih podjetij, ki v mestu delujejo in ustvarjajo. "Da pomagajo pri hitrem razvoju mesta in nadoknadimo zaostanek," pravi in pričakuje, da bo novo igrišče privabilo veliko otrok, ki se bodo družili in smejali ter spoznavali svoje meje.

Podpredsednik MČ Tezno Miran Ulbin je igral vesel, prepričan, da jih bodo veseli tudi uporabniki, za katere ne dvomi, da jih bodo znali dobro izkoristiti. Upa pa, da se ne bo nad njimi (spet) kdo znašal, kajti z vandalizmom so se na tem mestu že srečali. Del igral, ki so jih prestavili iz MČ Magdalena, so nepridipravi namreč poškodovali. Medtem je zunanji fitnes Urške Žolnir popravljen in nared za uporabo.

Igor Napast

"Želimo si, da bi na Teznu v prihodnosti še imeli kakšne otvoritve," pa je Ulbin v nadaljevanju izzval župana Arsenoviča. Eno pričakujejo nekaj sto metrov stran že nekaj let, je nadaljeval, v mislih je imel nov zdravstveni dom. "Upam, da se bo tudi to kmalu uresničilo in bomo lahko otvoritev opravili v večjem številu." Arsenovič mu je odgovoril, da je zdravstveni dom na dobri poti, "še nikoli tako dobri kot danes. Upam, da bo oktobra s sprejetjem OPN-ja odpravljena še zadnja ovira."

Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta