(FOTO) Maribor božično okrašen! Snemajo McDonaldsovo reklamo za nemškogovoreči trg

22.10.2021 19:25
V središču Maribora v teh dneh snemajo reklamni oglas za McDonald's za nemškogovoreči trg, zaradi česar je zaprtih več ulic, jutri bo zaprt tudi Glavni most. Tudi zato je mesto božično okrašeno, saj je tema oglasa božični čas.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zakulisje seta. 
Sašo Bizjak

Kot smo že poročali pred dnevi, v središču mesta snemajo oglas za McDonald's. Zaradi snemanja sta bili v petek zaprti Ulica kneza Koclja od krožišča pri Narodnem domu do Titovega mostu in Partizanska cesta od Titove ceste do Trga svobode. V soboto bo med 9. in 21. uro popolna zapora Glavnega mostu. Mariborska občina je podjetju za najem lokacij za snemanje oglasa zaračunala 1600 evrov. Ker se je v javnosti pojavilo začudenje nad dokaj nizko ceno, smo preverili, koliko je stalo snemanje in kako bo potekalo. Neuradno smo namreč izvedeli, da naj bi cena snemanja bila višja, kot so jo navedli na občini.

Božična okrasitev za potrebe snemanja reklamnega oglasa. 
Sašo Bizjak

Poleg najema javnega prostora še drugi stroški

Mariborska občina je namreč podjetju Bas Production za snemanje promocijskega oglasa izdala soglasje za rabo javne površine Glavnega trga med 22. in 23. oktobrom, kar vključuje tudi pripravo scenografije, ki je potekala od 19. oktobra. Iz občine so pojasnili, da je zavezanec občini za dva dni snemanja dolžan plačati 1600 evrov in DDV. Glavni trg je namreč v coni 1, za katero velja najvišja cena uporabe javne površine - 800 evrov na dan. Za cono 2 je cena 500 evrov, za cono 3 pa 300 evrov. Podjetju so tudi na občini izdali dovoljenje za popolno zaporo prej omenjenih cest, ulic, trga in mosta. Dodatne stroške je zavezanec imel s podjetji iz Javnega holdinga Maribor. Podjetju Snaga je moral za najem stojnic oziroma postavitev zakulisja na Trgu Leona Štuklja plačati 1927 evrov, koliko pa še drugim javnim podjetjem, predvsem Nigradu, nismo izvedeli. Piar služba javnega holdinga dela do 15. ure, do takrat pa nismo uspeli pridobiti odgovorov preostalih javnih podjetij, povezanih v holding.

Priprave na snemanje.
Sašo Bizjak

Oglas se bo predvajal v Nemčiji, Avstriji in Švici

Andrej Caruso iz Bas Produkcije nam je potrdil, da poteka snemanje McDonaldsovega oglasa za nemški, avstrijski in švicarski trg. Oglas se v Sloveniji ne bo predvajal. Tema je božični čas, zato so središče mesta praznično okrasili in postavili smreke. "Na snemanju sodeluje 138 članov ekipe in 30 statistov. Igralci so slovenski, a neznani," je bil skrivnosten. Za snemalno lokacijo so izbirali med Novim mestom, Kranjem, Radovljico, Ljubljano in Mariborom in se odločili za slednjega, ker jim je všeč. "Posneli bomo, kako se avtobus pelje po mestnih ulicah, ki so božično okrašene in praznično osvetljene. V petek snemamo v Ulici kneza Koclja in na Partizanski cesti, v soboto pa na Glavnem trgu in Glavnem mostu. Če bodo nevšečnosti z vremenom, bomo morda še kaj posneli v nedeljo, a ne bomo ničesar zapirali," je povedal. Ker zaradi pogodbe več ne sme razkriti, smo se sprehodili po mestu, kjer snemajo.

Osvetlitev ceste pri Narodnem domu, kjer bo potekalo snemanje. 
Sašo Bizjak

Na Trgu Leona Štuklja imajo postavljeno zakulisje z garderobami, prostor za katering in snemalno opremo. Na snemalnih lokacijah na Partizanski cesti in v Ulici kneza Koclja je bilo mogoče opaziti reflektorje, ki osvetljujejo cesto, po kateri so vozili avtomobili. Na Glavnem trgu stoji retro vrtiljak, ki je pred dnevi vzbujal začudenje mimoidočih. Predstavljal bo kuliso božičnega sejma, kar je del reklame.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta