(FOTO) Mariborska občina vnovič zaprla vsa javna otroška igrala

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
19.11.2020 15:00
Ostajajo pa odprte javne sanitarije, tudi stopnic na Kalvarijo občina zaenkrat ne bo zapirala
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ker se je tudi po zaostritvi ukrepov na igralih zlasti ob lepem vremenu pogosto zbralo večje število ljudi, so ta zdaj zaprli. Foto: Sašo BIZJAK
Sašo Bizjak

Mestna občina Maribor je zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa in zbiranja ljudi ponovno zaprla vsa javna otroška igrala, ki so bila tudi v času zaostrenih zdravstvenih razmer zlasti ob lepem vremenu polna. Tobogani, gugalnice, vrtiljaki in plezala so tako že zavarovana s trakovi in obvestili, da je njihova uporaba do nadaljnjega prepovedana.

Sašo Bizjak

Drugih ukrepov za zdaj lokalne oblasti niso sprejele. Še naprej ostajajo odprta javna stranišča, ki jih je MOM v prvem valu prav tako dala pod ključ. "Ker se ljudje v mestu gibajo, jim je treba zagotoviti možnost uporabe javnih sanitarij. V njih je prisotna tudi delavka Snage, zato je za primerno čistočo poskrbljeno," na občini pojasnjujejo svojo odločitev, ki temelji tudi na tem, da sanitarije, za razliko od igral, niso razlog za zbiranje meščanov. Odprte ostajajo tudi stopnice na Kalvarijo, spoštovanje varnostne razdalje med tamkajšnjimi obiskovalci pa po besedah občine preverja policija. 

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta