(FOTO) Mednarodna parada zastav, kultur in študentov

Klemen Polanec Klemen Polanec
10.10.2019 18:34

Mednarodni dogodek Erasmus Day, ki se ga je udeležilo veliko tujih in domačih študentov, je na Trgu Leona Štuklja poskrbel za pester program in pravo praznovanje medkulturnosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Okoli sto Erasmusovih študentov iz 20 držav se je podalo na parado po mariborskih ulicah.
Sašo Bizjak

"Mi smo tukaj za vas. Zakaj za vas? Ker gre za vaš posebni dan. Ker slavimo Erasmus dan, vaš pogum, da ste se odločili za izmenjavo v Mariboru!" je glasno odzvanjalo na Trgu Leona Štuklja. Potekal je namreč mednarodni dogodek Erasmus Day, namenjen vsem študentom Univerze v Mariboru, še posebno brucem in tujim študentom na izmenjavi v Mariboru.
Še pred dogajanjem na trgu je za pisan uvod poskrbelo okoli sto Erasmusovih študentov iz 20 držav, ki so se podali na parado po mariborskih ulicah. Pohod so pričeli pred rektoratom Univerze v Mariboru, se sprehodili po Poštni ulici, čez Glavni trg, vse do Trga Leona Štuklja. Parado so pospremili s petjem, vzklikanjem in mahanjem z raznoterimi zastavami svojih držav. Plapolale so grške, španske, portugalske zastave, manjkale niso niti zastave Belorusije, Turčije in Moldavije. "Počutim se toplo, tudi če so na nebu temni oblaki in malce prši. Imam občutek, kot da smo vsi bratje in sestre, da smo povezani," je med parado dejala ena izmed španskih študentk.

Sašo Bizjak

Erasmus ima talent

"Začetek akademskega leta je že bil, vendar smo povabili tuje študente, ki pridejo v Maribor za semester ali dva, da našim študentom predstavijo, kako je biti v tuji državi, da imajo tudi naši študenti možnost spoznati tuje študente, se pri njih pozanimati, kako je študirati v njihovi državi," pravi Mladen Kraljič, institucionalni koordinator programa Erasmus.

Sašo Bizjak

Več jih pride kot odide

"Smo ena izmed redkih univerz, kjer je trikrat več prihajajočih študentov kot odhajajočih, torej smo veliko bolj zanimivi za tujce, kot se naši študenti opogumijo iti v tujino," še doda Kraljič.

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta