(FOTO) Mladi svečinski vinogradniki so se predstavili na Nizozemskem

M.D.
29.11.2019 10:52

Skupen nastop na tujem trgu povezal mlade vinogradnike.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mladi Svečinčani, ki so na Nizozemskem predstavljali svoja vina.
Pika Radmilovič

Sredi novembra je skupina mladih vinarjev s Svečine obiskala Nizozemsko z namenom promoviranja lokalnih vin. Ekipo je vodila Pika Hermina Radmilovič, sicer vodja Društva Vinotour s Svečine, ki se ukvarja z organizacijo pohodov nordijske hoje na vinorodnem območju na slovenski in avstrijski strani.
"Prijatelji z Nizozemske so nas pred desetimi leti na poti na morje obiskali in bili očarani nad našimi vini. Od takrat občasno po svečinska vina pošljejo kakšnega prijatelja ali pa se v Svečino pripeljejo sami," je navdušenje skupine Nizozemcev nad svečinskimi vini predstavila Radmilovičeva. Letos poleti so ti Nizozemci Svečinčane povabili, da svoja vina predstavijo v Groningenu. "Vinogradniki, od katerih Nizozemci kupujejo vino, so se z veseljem odzvali vabilu," nam je povedala Radmilovičeva, ki je k sodelovanju povabila pet mladih iz štirih vinogradniških kmetij. Na Nizozemskem so vina prestavljali Špela in Lucija Mukenauer, Miha Kren, Aljaž Leber in Žiga Šerbinek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta