(FOTO) Osem ur rocka na mariborskem festivalu Boom

Klemen Polanec Klemen Polanec
08.09.2019 13:50

Šestnajst rockovskih skupin je v avditoriju Lutkovnega gledališča v Minoritih obudilo stari rock festival Boom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na Boomu 2019 je nastopila tudi skupina Preporod.
Andrej Petelinšek

Nekateri se še najverjetneje spominjajo glasbe glasnih kitar, ki so leta 1971 odmevale na malem športnem igrišču mariborskega Ljudskega vrta. Prav v mestu ob Dravi se je razvil festival Boom, prvi pravi rock festival, ki se je že naslednje leto preselil v ljubljansko Halo Tivoli. Na dvodnevnem dogodku so nastopila vsa večja imena takratne domače oziroma jugoslovanske rock glasbene scene. Festival je bil nekakšen odgovor na slavni Woodstock, ki so ga po nekaj letih tako rekoč izgnali iz Ljubljane v Zagreb.

Čudežna polja
Andrej Petelinšek

Zbran denar bodo namenili društvu Upornik

Z začetkom ob 17. uri popoldne se je v petek v Minoritih začel odvijati pravi rokerski maraton, ki je trajal kar osem ur. Zraven čudežnikov so nastopili še Simpatico, Krokar, Social Problem, The Flying Sticks, Pohorje express, Leonart, Preporod, Skakafci, Happy ol’ McWeasel, Pirhalter, Lauženki iz nahkastla, Flaster, CCR Remember, Alo!stari in Dogma. Prav vsi nastopajoči so se odrekli honorarju, ki so ga, zraven izkupička prodanih vstopnic, namenili mariborskemu humanitarnemu društvu Upornik.

Leonart
Andrej Petelinšek
Skakafci
Andrej Petelinšek
Kljub hladnemu vremenu in vztrajnemu dežju so organizatorji z odzivom ljudi več kot zadovoljni.
Andrej Petelinšek

Vse je postalo tako instantno

"Maribor je v eni taki luknji, saj ne najde pravega izhoda, če govorimo o kulturi na splošno. Včasih smo tukaj imeli prave spektakle, danes pa še redko naletiš na kaj dobrega. Ne samo na področju glasbe, temveč tudi na področju gledališča in kina. Kljub temu je danes še vedno veliko stvari super, vendar pa ni več tistega čara, na primer, ko smo pred Kinom Partizan za karto v vrsti stali tudi eno uro. Vse je postalo tako instantno," meni Vezjak.

Pohorje express
Andrej Petelinšek
Skakafci
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta