(FOTO) Večkilometrski zastoji v Šentilju: Kdaj bo Avstrija odprla mejo

Nina Ambrož Nina Ambrož
02.06.2020 16:07

Avstrija še vedno poostreno nadzoruje potnike iz Slovenije, Zdravniška zbornica poziva k odprtju meje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mejni prehod Šentilj.
Andrej Petelinšek
Na štajerski avtocesti med krožiščem Pesnica in prehodom Šentilj proti Avstriji je bila deset kilometrov dolga kolona.
Andrej Petelinšek

Potniki, ki se iz Slovenije vsak dan vozijo na delo v Avstrijo, lahko še vedno pričakujejo, da se bodo občasno zataknili v kakšni koloni. Zastoji so stalnica, četudi povsod sproščajo koronske ukrepe. Danes zjutraj je bila na štajerski avtocesti med krožiščem Pesnica in prehodom Šentilj proti Avstriji deset kilometrov dolga kolona, potniki so na vstop v Avstrijo čakali tudi dobro uro. Glavni vzrok je poostren nadzor, ki ga Avstrijci še vedno izvajajo na mejah.

Andrej Petelinšek

Merijo telesno temperaturo, preverjajo dokumente

Miran Šadl iz Policijske uprave Maribor je povedal, da se "policisti trudijo zagotoviti varen potek prometa ob teh zastojih. Predvsem skrbimo, da ne prihaja do zapor priključkov z avtoceste ali nanjo in s počivališča ali nanj. Najbolj pomembno vlogo pri urejanju prometa in označevanju stoječih kolon pa ima upravljavec avtoceste, to je Dars."

Andrej Petelinšek

Bo Avstrija odprla mejo 15. junija?

Zdravniška zbornica Slovenije pa je zaprosila ministrstvo za zunanje zadeve, da naj posreduje pri avstrijskem ministrstvu za socialne zadeve, zdravje, skrb in pravice potrošnikov in pospeši ponovno odprtje meje med Avstrijo in Slovenijo. Zbornica je v dopisu, ki ga je poslala še Zdravniški zbornici Avstrije, izpostavila, da "je tveganje glede epidemije covida-19 v Sloveniji manjše kot v številnih drugih državah, s katerimi je Republika Avstrija že odprla mejo. Pri številu vseh okuženih na milijon prebivalcev se je Slovenija odrezala bolje od Češke, Nemčije, Liechtensteina in Švice."

Andrej Petelinšek
Mejni prehod Šentilj.
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta