Gradbišče zaradi nove magnetne resonance

an.k.
17.02.2020 13:45

Nekoliko bo spremenjen prometni režim na območju UKC in nekateri dostopi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

V UKC Maribor so pričeli z gradbenimi deli za vgradnjo nove naprave za slikanje z magnetno resonanco. Sodobne diagnostike si velikokrat ni več moč predstavljati brez pomoči magnetne resonance, denar za novo napravo 1,4 milijona evrov pa je zagotovilo ministrstvo za zdravje, del denarja 97.000 evrov pa bo zagotovila ustanova. V UKC Maribor zato obveščajo vse bolnike, obiskovalce, zunanje sodelavce in zaposlene, da se bodo do 22. maja vršila dela, vezana na zamenjavo MR naprave na Radiološkem oddelku kirurške stopnice.
Bolnišnica bo v tem času zagotovila nadomestno izvajanje MR storitev z mobilno enoto, ki bo postavljena na območju notranje povezovalne ceste znotraj UKC Maribor ob Titovi cesti. Cesta za kirurško stolpnico bo torej deloma zaprta, zato bo dostop do vhoda v inštitut za fizikalno in rehabilitacijsko medicino ter uvoz do centralne lekarne možen le z južne strani (s smeri heliporta).
"Vljudno naprošamo vse bolnike, obiskovalce, zunanje sodelavce in zaposlene, da spoštujejo postavljeno signalizacijo, v času izvajanja del bo prihajalo do morebitnega povečanega hrupa in neprijetnih vonjav, vezanih na izvajanje del, za kar se že vnaprej opravičujemo in prosimo za strpnost in razumevanje," dodajajo v UKC.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta