Hotel Bellevue ima novega lastnika

Nina Ambrož Nina Ambrož
14.02.2020 17:39

Hotel na Pohorju bo doživel temeljito preobrazbo, napoveduje mariborski podjetnik Marjan Krajnc. Kopiral bo model, s katerim odlično služi v Rogaški Slatini, in snubil tujce.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hotel Bellevue na Pohorju s 1. marcem prevzema novi lastnik, ime bo ohranil.
Janko Rath

Hotel Bellevue, lučaj od zgornje postaje pohorske vzpenjače, ima novega lastnika. Pred nekaj dnevi ga je od Term Maribor kupil Marjan Krajnc oziroma njegovo podjetje Hoteli in turizem Rogaška. Podjetni Mariborčan je izkušen hotelir, saj obvladuje Hotel Donat v Rogaški Slatini, na Pohorju pa dograjuje nekdanji Aparthotel. Kupnina Bellevueja je poslovna skrivnost, koliko je zanj odštel, Krajnc ni želel povedati. "Oba, prodajalec in jaz, sva se kislo smejala," je odgovoril diplomatsko. Nakup je delno financiral z bančnim kreditom. Posle in nepremičnino bo prevzel s 1. marcem, hkrati zaposlene, nekdanje delavce Term Maribor. In začel ambicioznejšo zgodbo na višjem turističnem nivoju, vendar z enakim imenom - Bellevue.

Marjan Krajnc: "Tokrat za spremembo ne bom delal na črno, ampak bom počakal na projekte in dovoljenja."
Igor Napast

Dobrodošli, starejši z denarjem, adijo, pohodniki z nahrbtniki

Naložbenik metaforično pravi, da bo "prodajal zeleno barvo, naravo, in zrak. Mariborsko Pohorje je ena velika žalost. Praktično vsi hoteli razen Bellevueja so zaprti. To pa ni turizem. Tisti, ki računa na Mariborčane ali sneg na Pohorju, je že v startu propadel. Snega ne bo več. Da bodo pohorski turizem rešili kolesarji, je tudi zgrešeno," meni. Podjetnik, tudi lastnik Študentskega servisa Maribor, pravi, da stavi na "študente in upokojence, ker verjamem, da imajo čas in denar. Zato naj ga porabijo za svoje zdravje." Snubil jih bo s popularnimi športnimi vsebinami na nadmorski višini 1050 metrov, kjer stoji hotel Bellevue. Našteva sprehode, trimčkanje po gozdu in svežem pohorskem zraku, plavanje in drugo rekreiranje, ki je v trendu.
Rekreativci, ki pešačijo v hrib in na vrhu iz nahrbtnika potegnejo sendvič, sezujejo čevlje in se razkomotijo, pri Krajncu ne bodo dobrodošli. "No piknik," je jasen. "V Donatu ne dovolim, da bi gostje od jutra do večera hodili v kopalnih plaščih, čeprav je to zdraviliški resort. Treba je držati neke standarde." Tako bo rogaški model kopiral na Pohorje, kar pomeni, da bo poskušal tržiti tudi mineralno vodo Donat. Ciljal bo zlasti na tujce, ki jih bo iz Rogaške Slatine, polne Rusov, vabil še na Pohorje, kjer bi jih rad zadržal več dni. "V našem hotelu Donat gost povprečno biva 10,3 dneva," postreže s podatkom. Tudi nove zaposlene bo iskal med tujci in domačini.

Povečali bodo število sob

Z novim režimom in preobrazbo se bodo povišale tudi cene prenočitev in drugih hotelskih storitev, razprodajanja s popusti in trženja po cenenih spletnih kanalih ne bo več. V načrtu je notranji arhitekturni poseg. "Bistveno bomo povečali število sob," Marjan Krajnc napoveduje nedoločno. Hotel Bellevue ima zdaj nekaj več kot 50 sob in je arhitekturno zaščiten. Novega lastnika pa žene kalkulacija, da je za rentabilnost potrebnih vsaj sto sob oziroma 200 postelj. Zato bo zarezal v skupne prostore. Narisal je razširitev fitnesa, zmanjšanje velnes centra in postavitev plezalne stene.

Da na sneg na Pohorju ne gre več računati, je jasno novemu lastniku hotela Bellevue Marjanu Krajncu.
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta