Humanitarček ob mesecu žensk še posebej pomaga ženskam

MBK
26.02.2020 17:09

Društvo Humanitarček bo letošnji dan žena zaznamoval z dvema akcijama.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv društva Humanitarček

Prva so tradicionalni paketi s kavo, čokolado in še kakšno malenkostjo, ki jih društvo pošilja starostnicam. "Marsikatera niti ne ve, da je darilce naše, ko ga prinese poštar. Še posebno smo veseli, da je projekt Vida ljudem v preteklih mesecih tako odprl oči, da so začeli starostnice iskati kar sami. Včasih nam javijo naslov, pogosto pa jih obdarijo sami," pravi Marjana Kos, ena od začetnic akcije.
Druga akcija pa je novost. Prihodnji teden, 6. in 7. marca, bo društvo s pomočjo donatorjev in Restavracije Interspar ženskam v Mariboru omogočilo topel obrok. "V vseh teh letih smo si želeli, da bi v našem rodnem mestu Mariboru lahko dan žena praznovali na prav poseben način. Dostojno, dostojanstveno. Naše izkušnje kažejo, kako velik nasmeh namreč nariše krožnik dolgo želene hrane ... Kosilo zunaj domačega omizja," je povedala Nina Šraj, sicer lastnica Galerije kreativnih, kjer od oktobra v okviru projekta Vida poteka medgeneracijsko druženje v sklopu akcije Pletemo s srcem. V društvu sicer računajo, da bo akcija dosegla in pritegnila tiste, ki si kosila zunaj doma res ne morejo privoščiti. Obljubljajo, da ne bo imel nihče občutka manjvrednosti. Vabljene so zlasti mame samohranilke in starostnice, ljudi pa pozivajo, naj razširijo vest o akciji. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta