(INTERVJU) Podžupanja: V Mariboru kmalu več vrtcev, osnovnih šol pa ne

Barbara Bradač Barbara Bradač
30.06.2020 05:00

Skoraj leto in pol je, odkar je podžupansko mesto v mariborski občini zasedla podžupanja Helena Kujundžić Lukaček.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Podžupanja Helena Kujundžić Lukaček v naslednjih petih letih v mariborski občini napoveduje okoli 14 novih vrtčevskih oddelkov.
Sašo Bizjak

Ste članica Stranke modernega centra (SMC). Ste zadovoljni, da je SMC v vladi z Janezom Janšo, se strinjate z njegovo politiko?
"Mi nismo del njegove stranke, smo pa v koaliciji s tremi strankami. Želimo si delati v dobro države, želimo uresničiti svoje projekte, ki smo si jih zadali, to pa nikakor ne pomeni ideološkega povezovanja s stranko SDS. Verjamem, da bi volitve spomladi in covid-19 povzročila dodatno zagato v naši državi. Trenutna državna koalicija deluje v dobro Slovenije in razvoja. Prispevek, ki ga ta vlada ima, je pozitiven."
Kako ocenjujete pozicijo SMC znotraj mestne in državne koalicije?
"Smo zadovoljni. Naša prednost je, da ima stranka štiri ministre. Vesela sem, da imamo tudi ministrico za šolstvo, kjer si nadejam pomoči pri reševanju zadanih ciljev in problematike na področju šolstva. V Mariboru si želimo mednarodno osnovno šolo in to je za našo občino ena velikih prioritet v tem obdobju, ki jo želimo tudi izpolniti."
Zakaj mesto potrebuje mednarodno osnovno šolo?
"Mestna občina Maribor je druga največja občina v Sloveniji. Ko bomo pridobili mednarodno šolo, bomo odprli vrata ljudem, ki delujejo na mednarodnem področju, privabili bomo ljudi z družinami, ki so pripravljeni tudi investirati v občini in posledično bomo pridobili delovna mesta. Takšno šolo ima tudi Ljubljana in država jo je v prehodnem obdobju petih let financirala. Želimo si, da bi država oziroma ministrstvo pod enakimi pogoji to šolo pomagalo ustanoviti tudi Mestni občini Maribor."

Helena Kujundžić Lukaček
Sašo Bizjak
Podžupanja Helena Kujundžić Lukaček in poslanec Branislav Rajić, oba SMC, na seji mestnega sveta
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta