Katera mariborska fakulteta je med tujimi študenti najbolj priljubljena?

Klemen Polanec Klemen Polanec
30.09.2019 18:59

Za okoli 13.500 študentov mariborske univerze se začne novo študijsko leto, med njimi je tudi 451 Erasmusovih študentov iz 29 držav.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Največ tujih študentov prihaja iz Španije, Turčije, Portugalske, Francije in Češke.
Igor Napast

Na Univerzi v Mariboru se v torek za okoli 13.500 študentov začne študijsko leto 2019/2020. "Pred vami je eno najbolj vznemirljivih obdobij vašega življenja," je brucem sporočil rektor Zdravko Kačič v vabilu na uvajalni teden. Novincem so dan pred uradnim študijskim letom na vseh fakultetah že tradicionalno izrekli dobrodošlico. V okviru spoznavnega dneva so jim med drugim predstavili študijski proces, tutorski sistem, delovanje referata za študijske zadeve, delovanje knjižnice in jim z vodenim ogledom razkazali fakultete, na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko pa je bruce pozdravil tudi raper Zlatan Čordić - Zlatko s svojo pesmijo Čaka vas uspeh.

Teden dobrodošlice

Da bo študijsko leto čim lažje, je vsem novim in starim študentom na pomoč priskočila tudi Študentska organizacija Univerze v Mariboru z informativno akcijo Dostop, s katero želijo izkazati dobrodošlico brucem in vsem študentom ter jim zagotoviti informacije, ki jih potrebujejo za uspešno vključitev v študentsko življenje.

Med tujimi študenti najbolj priljubljena EPF

Da pa ni Univerza v Mariboru priljubljena samo med slovenskimi študenti, dokazuje Erasmus+, program Evropske unije za sodelovanje na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa, ki vsako leto gosti tuje študente iz različnih držav sveta. Tudi zanje je Univerza v Mariboru pripravili sprejem - v dvorani Union so jih pozdravili predstavniki Univerze v Mariboru in tudi študentske organizacije. Vendar je med tujimi študenti zagotovo največji aplavz pripadel Akademskemu pevskemu zboru Maribor in Akademski folklorni skupini Študent. "Še nikoli nismo videli takšnih oblačil, instrumentov in zabavnega plesa," je po koncu v smehu povedala skupina indijskih študentov, ki bodo v Mariboru študirali ekonomijo.

Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta