Makole: Kosijo v improvizirani jedilnici na hodniku

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
29.03.2020 04:59

V Osnovni šoli Anice Černejeve Makole bodo predvidoma do leta 2022 dobili ustrezno šolsko kuhinjo in jedilnico. Celovito nameravajo preurediti kletne prostore šole in dograditi požarno stopnišče. Šolska kuhinja je popolnoma dotrajana in ne ustreza sodobnim standardom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mize in stoli so sedaj na hodniku. 
Mojca Vtič

Oprema je tako izrabljena, da je ni mogoče več ustrezno očistiti. Strojne in elektro instalacije zaradi svoje starosti, premajhne kapacitete in neprilagojene izvedbe vsak dan povzročajo številne težave v obratovanju kuhinje. Iz šole še sporočajo, da ob vsem tem zelo težko zagotavljajo minimalne higienske standarde, saj dela v kuhinji zaradi omejenih prostorskih možnosti ni možno organizirati, da se ne bi križale čiste in nečiste poti. Šola tudi nima jedilnice, zato otroci malicajo v učilnicah, kosijo pa v improvizirano vzpostavljeni jedilnici na hodniku.
Prostore obstoječe kuhinje bodo prestavili in na novo uredili v severovzhodnem delu, na lokaciji učilnice in kabineta za tehnični pouk. Na novo bodo uredili tudi del hodnika ob notranjem stopnišču. Tehnična učilnica bo tam, kjer je učilnica za gospodinjstvo. Jedilnica z 92 sedeži bo na mestu, kjer sta kuhinja in hodnik. Razširjena bo tudi v prostor, kjer sta pralnica in skladišče za čistila. Poleg tega bodo dogradili zunanje požarne stopnice in poskrbeli za celotno požarno varnost v šoli. Po investicijskem programu, ki ga je pred kratkim potrdil občinski svet v Makolah, je naložba vredna 714 tisoč evrov. Občina Makole načrtuje, da bo za to v letih 2020 in 2021 na razpisu ministrstva za izobraževanje, šolstvo in šport pridobila dobrih 300 tisoč evrov sofinancerskih sredstev, preostali denar pa bodo zagotovili v občinskem proračunu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta