Mariborska knjižnica: Za direktorja imenovali Klemna Brvarja

Barbara Bradač Barbara Bradač
24.11.2022 15:30

Mariborska knjižnica bo po 31 letih dobila novega direktorja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Klemen Brvar bo petletni mandat nastopil 1. februarja 2023.
Andrej Petelinšek

Svet zavoda Mariborske knjižnice je danes opravil še zadnji korak pri izbiri novega direktorja knjižnice, saj se bo dolgoletna direktorica Dragica Turjak sredi mandata upokojila. Za direktorja so člani sveta zavoda imenovali Klemna Brvarja. "Dobil je sedem glasov in nihče ni bil proti," je povedala Majda Potrata, predsednica sveta zavoda, v katerem je enajst članov.

Pred glasovanjem o imenovanju je svet zavoda pridobil tudi potrebna soglasja občinskih svetov lokalnih skupnosti, delavcev zavoda in strokovnega sveta zavoda. Brvar, ki je sicer komaj dobro leto in pol vodja občinskega urada za kulturo in mladino, pred tem pa je bil več kot desetletje zaposlen v Mariborski knjižnici, nastopi petletni mandat s 1. februarjem 2023, ko se s položaja direktorice poslavlja Dragica Turjak, ki se je pred 36 leti zaposlila v Mariborski knjižnici in prvič prevzela njeno vodenje 1. oktobra 1991.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta