(MB-TEDEN) Obliž s kepico sladoleda

Branka Bezjak Branka Bezjak
24.04.2020 19:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Kako drugačna realnost mesta se piše v teh dneh! Le v času Festivala Lent, ko mariborski Mestni park zapolnijo vsebine in program Art kampa, je ta še bolj poln, živahen, kot je bil v minulih popoldnevih. Obenem ljudje odkrivajo, da je mesto obkroženo s čudovitimi grički, številnimi zelenimi kotički, ki jih doslej niso poznali, ker so raje odkrivali zadnje modne trende v katerem od nakupovalnih središč. Koliko nepotrebnega se nabere, zaradi nesmiselnih nakupov, so spoznavali ljudje v teh dneh, ko so imeli nekaj več časa za praznjenje kleti, podstrešij, omar, urejanje vrtov, nato pa so morali čakati pred zbirnimi centri, da so lahko tam odložili vso navlako.
Seveda jim ne bi bilo treba tja riniti že takoj prvi dan ponovnega odprtja. Kakor tudi ne pred restavracijo s hitro prehrano ali v trgovino po novo straniščno školjko. Toda očitno je to nov način druženja, tolažilna nagrada, da se morda življenje počasi le vrača spet v normalo. Razveselila je tudi vest, da si lahko v mestu spet kupimo kavico, gremo na sladoled. Kako malo je pravzaprav treba, da začutimo nekaj olajšanja ob psihozi, ki je v tem nenavadnem obdobju omejevanj, vladnih zapovedi hočeš nočeš vsaj oplazila vsakega od nas.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta