Mestna četrt Koroška vrata ne gre v Langerjevo vilo

Barbara Bradač Barbara Bradač
14.02.2020 17:34

Županstvo je Mestni četrti Koroška vrata, ki je že dve leti brez prostorov zaradi zapletov pri gradnji novega objekta, ponudilo selitev v Langerjevo vilo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vila Langer, kjer imajo zdaj sedež tudi športni klubi, je potrebna temeljite obnove.
Igor Napast

Mestna četrt (MČ) Koroška vrata, ki je že od jeseni 2018 brez svoje stavbe, gostuje v začasnih pisarnah v Jurčičevi ulici. Stara stavba mestne četrti je bila odstranjena, ker je bilo predvideno, da bo na isti lokaciji zgrajena nova. Javno naročilo je bilo zaključeno in podpisana je bila pogodba z izvajalcem Komunaprojektom. Zaradi naknadno ugotovljenih težav s temelji je projekt izgradnje zastal. Sredi januarja letos je predsednik mestne četrti Damir Orehovec sklical sejo sveta mestne četrti v Langerjevi vili v Mladinski ulici, kajti prav prostore v tej vili je mariborska občina ponudila mestni četrti. Po ogledu Langerjeve vile, za katero so svetniki ugotovili, da je v slabem stanju ter da so prostori za mestno četrt neprimerni, je svet mestne četrti sprejel sklep, da nadaljujejo z načrti izgradnje na stari lokaciji. "Dokler nam ne povedo, kaj bi bilo možno v vili narediti, smo se odločili, da želimo ostati na stari lokaciji, kjer imamo pravnomočno gradbeno dovoljenje, za gradnjo pa tudi nekaj več kot pol milijona evrov lastnega denarja," je povedal Orehovec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta