Ministrstvo za infrastrukturo objavilo razpis za bodočega upravljavca mariborskega letališča

STA, Gr.G.
27.12.2022 16:01

Že leta 2019 so na ministrstvu poudarili, da je vodenje s strani družbe DRI upravljanje investicij le začasna rešitev, dokler se ne najde dolgoročni upravitelj letališča.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Ministrstvo za infrastrukturo je objavilo razpis za podelitev koncesije za izvajanje storitev obratovanja Letališča Edvarda Rusjana Maribor. Ponudniki se lahko nanj odzovejo v roku 60 dni. Koncesijo bo država po napovedih podelila za obdobje do 10 let. Z letališčem trenutno upravlja družba DRI upravljanje investicij, ki je to nalogo prevzela leta 2019, ko je kitajsko podjetje SHS Aviation odstopilo od najemne pogodbe. Že takrat so na ministrstvu poudarili, da je to le začasna rešitev, dokler se ne najde dolgoročni upravitelj letališča.

"Pogodba z družbo DRI upravljanje investicij je kot začasna rešitev omogočila primerno upravljanje državnega premoženja in ohranitev dobrih možnosti za razvoj letališke dejavnosti na Štajerskem, upoštevajoč potrebo po zagotavljanju mobilnosti prebivalstva in zagotavljanju varnosti, rednosti in nemotenosti zračnega prometa, ki je v javnem interesu. Pogodba je bila sklenjena za določen čas, do sklenitve pogodbe s koncesionarjem, ki bo zagotovil dolgoročno obratovanje letališča," v razpisu izpostavlja ministrstvo za infrastrukturo.

Dodajajo, da ministrstvo za infrastrukturo nadaljuje z aktivnostmi v smeri ohranjanja dobrih razvojnih možnosti, ki se kažejo v zapolnjevanju tržnih niš, ki jih še ne pokrivajo okoliška konkurenčna letališča in omogočajo dostopnost celotne Podravske kakor tudi Koroške, Savinjske in Pomurske regije, tako z vidika turističnih destinacij kakor tudi za gospodarstvo. Razpis so objavili 23. decembra na portalu javnih naročil in na portalu javnih naročil EU. Predmet koncesije obsega izvajanje storitev obratovanja mariborskega letališča v skladu z zakonom, ki ureja letalstvo, vključno z uporabo in rednim vzdrževanjem letališke infrastrukture.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta