Mladinski kulturni center Maribor: Dve prijavi za direktorja

pa
02.10.2019 17:15

Na razpis za direktorja javnega zavoda Mladinski kulturni center (MKC) Maribor sta prispeli dve prijavi, trenutna direktorica se na razpis ni prijavila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Direktorica MKC Maribor Maja Malus Azhdari se na novi razpis za direktorja ni prijavila.
Sašo Bizjak

Na razpis za direktorja javnega zavoda Mladinski kulturni center (MKC) Maribor sta prispeli dve prijavi, so nam sporočili iz mariborske občine. Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja mora postopek izbire direktorja, o katerem bo razpravljal tudi svet zavoda, končno odločitev pa bo sprejel mestni svet, izpeljati do 31. januarja prihodnje leto, ko mandat poteče Maji Malus Azhdari. Trenutna direktorica se na razpis ni prijavila, sporočila nam je le, da se bo posvetila družini. Smo pa izvedeli, da za direktorico znova kandidira Marja Guček, zaposlena v MKC Maribor, ki je v ožji izbor prišla že pred petimi leti, a je tedaj komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja prednost dala Azhdarijevi. Kdo je njen protikandidat tokrat, še ni znano.
MKC Maribor deluje na področju umetnosti, kulture, mladinskega sektorja in mladinske infrastrukture, na leto organizira preko 300 prireditev (festivali, razstave, delavnice, literarni dogodki, performansi, predstave, predavanja, okrogle mize, pogovori, simpoziji, mladinske izmenjave, instalacije, urbane in ulične akcije, konference, usposabljanja, nastopi, knjižni sejem, multimedijski dogodki …). Zavod s 15 zaposlenimi in letnim prometom 873 tisoč evrov (podatek za leto 2018) ima sedež v upravni zgradbi Kulturnega centra Pekarna, kjer so upravni prostori zavoda ter Hostel Pekarna, ki se ponaša z nazivom najboljši mladinski hotel 2017 po izboru Turistične zveze Slovenije. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta