Na prenovljenem vrtu Gledališke kavarne načrtujejo tudi koncerte

Branka Bezjak Branka Bezjak
15.06.2020 04:00

Najemniki bi radi, da to postane eno od kulturnih prizorišč v mestu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Gledališka kavarna Maribor se ponaša z novim vrtom, ki so ga uradno predali namenu to soboto, 13. junija, ko je tudi nastopila pevka Bilbi ob Gregorjevi spremljavi. Vodja lokala Rosvita Šeruga pravi, da so že v začetku leta zastavili nov koncept kavarne, in sicer, da bodo gostili tudi glasbene goste, a jim je epidemija koronavirusa nato prekrižala načrte. Sedaj torej polni elana začenjajo koncerte, in sicer bodo nastopale manjše zasedbe, z največ tremi glasbeniki in v akustični izvedbi. Pod skupnim imenom Poletje v Gledališki kavarni so koncerti predvideni na štirinajst dni. Trajali bodo le dve uri, od 20. do 22. ure. Točnih datumov in kdo bo prihodnji gost, še ne morejo napovedati, pravi Šeruga, zlasti zaradi usklajevanj z glasbeniki, ki so po karanteni sedaj prav tako na polno začeli nastopati.
"Mariborčane želimo privabiti v naš prelep ambient, v park na Slomškovem trgu, in tukaj narediti nekoliko drugačno zgodbo, privlačno za vse generacije, zlasti zdaj, ko je večina drugih klubov zaprta in ni toliko glasbenih nastopov. Poudarek bo na slovenski, predvsem štajerski glasbeni sceni, saj imamo v našem mestu res veliko kvalitetnih glasbenikov. Želimo podpirati kulturo in nasploh nas glasba vse spravlja v dobro voljo," dodaja velika ljubiteljica glasbe Šeruga, ki je prej imela lokal Huda kava na Poštni ulici in vodila tudi društvo, v katerega so povezani tamkajšnji gostinci.

Kovinsko ograjo je zamenjala lesena ograda z zelenim nasadom, na notranji strani pa so klopi.
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta