Na terenu z mariborskimi redarji: Katere javne površine so zaprli, katerih (še) niso

Igor Selan Igor Selan
31.03.2020 16:42

Mariborska občina je ob zaprtju priljubljenih stopnic na Kalvarijo s trakovi zaprla tudi neuradni pasji park v Parku mladih pri Srednji šoli za oblikovanje. Za zdaj drugih lokacij in poti ne bodo zapirali.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Vladni odlok, ki prepoveduje gibanje zunaj občine stalnega ali začasnega prebivališča, lokalnim skupnostim dopušča, da tudi same na področjih, kjer opažajo, da se še zmeraj zbira preveč ljudi, sprejmejo dodatne omejitve. Tako je mariborska občina že v ponedeljek zaprla priljubljene stopnice na Kalvarijo, kar je med delom občanov sprva povzročilo kar nekaj negodovanja, nekateri so celo odstranili trakove, s katerimi so stopnice zaprli, tako da so jih morali mestni redarji namestiti ponovno.

Mariborska občina je zaprla priljubljene stopnice na Kalvarijo, kar je pri nekaterih občanih sprva povzročilo kar nekaj negodovanja.
Sašo Bizjak

Sprehajalna pot ob Dravi ostaja odprta

A priljubljene stopnice niso edina zaprta lokacija v mestu. Poleg vseh otroških igrišč so namreč redarji v ponedeljek zaradi številnih prijav s trakovi zaprli tudi neuradni pasji park v Parku mladih pri Srednji šoli za oblikovanje. Tudi ob prihodu redarjev je bilo tam večje število ljudi, ki pa so se razšli samoiniciativno, tako da redarji niso izrekli nobenih opozoril. Čeprav so na občini v ponedeljek opozorili, da bodo morali v prihodnjih dneh verjetno sprejeti še več podobnih ukrepov, za zdaj drugih lokacij in poti ne bodo zapirali.

Fotografija je simbolična.
Andrej Petelinšek

Številna vprašanja za mestne redarje

Prav pri nadzoru Mariborskega otoka in poti do Koblarjevega zaliva smo se pridružili mariborskim mestnim redarjem, pri čemer je vodja redarjev Igor Rep odgovarjal na številna vprašanja mimoidočih. "Je otok odprt ali zaprt? V ponedeljek me namreč gasilci niso pustili čez most," je zanimalo moškega srednjih let. "Dokler pridete sami ali z družinskimi člani, se lahko sprehodite v miru, za zdaj otok ostaja odprt," je pojasnil Rep, ki pravi, da na otoku, kjer nadzor opravljajo redno, sicer opažajo več sprehajalcev, ki pa se ne združujejo v skupine.

Parkiranje v Taborski, Ruški in Verstovškovi ulici je v času epidemije namenjeno le zaposlenim v UKC.
Andrej Petelinšek

Sporočajte le resnične informacije

Da naj bi se večje število staršev z otroki zadrževalo na igrišču v bližini vojašnice generala Maistra, pa so Repa prav v tistem trenutku obvestili iz civilne zaščite. Čeprav smo za pot na desni breg Drave potrebovali le nekaj minut, na nobenem od številnih igrišč v bližini vojašnice ni bilo nikogar. "Tako civilna zaščita kot mestno redarstvo občane naprošamo, da nam sporočate le resnične informacije, saj smo oboji v teh dneh že tako preobremenjeni," je občane k razumnemu ravnanju pozval Rep.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta