Nadškofijska karitas Maribor: Dobrodelni akciji za šolarje

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
04.07.2020 01:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Branko Maček: "Na širšem mariborskem območju smo lani s tema akcijama pomagali 1441 otrokom iz 626 družin."
Igor Napast

S hrano, higienskimi potrebščinami, oblačili, nasveti in informacijami so v Nadškofijski karitas Maribor v prvi polovici leta pomagali 5521 ljudem, v enakem času lani 4352. "Opažamo, da je veliko rednih, novih in prosilcev za pomoč, ki so se oglasili po dveh ali treh letih, izpostavilo poleg materialne tudi močno psihosocialno stisko," pravi predsednik Nadškofijske karitas Maribor Branko Maček.
Tudi letos so pripravili akciji zbiranja šolskih potrebščin in finančne pomoči za otroke ob začetku šolskega leta - Zvezek in Otroci nas potrebujejo. Darovati je mogoče v nakupovalni voziček, ki je pri blagajnah 255 izbranih Mercatorjevih trgovin po vsej Sloveniji in papirnicah Office&More ter galanterijah Bags&More, s SMS-donacijo ZVEZEK5 na 1919 ali nakazilom donacije na račun karitas. "Na širšem mariborskem območju smo lani s tema akcijama pomagali 1441 otrokom iz 626 družin, razdelili preko 15 tisoč šolskih potrebščin. Skupna vrednost pomoči je znašala 34.393 evrov," pravi Maček in upa, da bodo lahko letos pomagali vsaj tolikšnemu številu otrok.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta