Naši gobarji krepijo sodelovanje s hrvaškimi kolegi

tajd
08.06.2019 02:49

Gobarsko društvo Snežka Dobrovce je pretekli konec tedna v učnem poligonu v Modražah podpisalo listino o pobratenju z gobarskima društvoma s Hrvaške, Boletusom iz Umaga in Ivanecem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Od leve: Josip Šimić (Umag), Miran Brumen in Josip Levačić (Ivanec)
Arhiv Gobarskega društva Snežka Dobrovce

Kot je povedal Jože Brumen iz Gobarskega društva Snežka Dobrovce, z društvoma iz Hrvaške že nekaj časa dobro sodelujejo, s podpisom listine bodo vezi še okrepili. Pred dvema mesecema so se udeležili tudi srečanja v Umagu, kjer so podpisali listino o sodelovanju z osmimi društvi iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Grčije in Italije.
Gobarsko društvo Snežka je bilo ustanovljeno leta 2014, glavna pobudnika sta bila Jože Brumen in Miran Brumen, ki je tudi predsednik društva. Člani društva, danes jih je okoli 60, spoznavajo gobe, zdravilne rastline in naravo nasploh ter krepijo prijateljske vezi s sosednjimi društvi. Poleg tega organizirajo različna predavanja in razstave. Tako bodo tudi letos konec avgusta pripravili skupinsko gobarjenje in razstavo, na srečanju pričakujejo gobarje iz Slovenije, Hrvaške in Srbije. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta