Nigrad oklical konec zime

Igor Selan Igor Selan
19.03.2019 15:13

Zimske službe je z današnjim dnem konec, Nigrad svoje aktivnosti preusmerja v redno letno vzdrževanje cest

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nigrad je letos opravil skoraj za polovico manj akcij pluženja, kot lani
Igor Napast

Iz Nigrada sporočajo, da so z današnjim dnem končali z aktivnostmi v okviru zimske službe, ki koledarsko sicer traja od 15. novembra do 15. marca. Stalno pripravljenost za nekaj dni so podaljšali zaradi kratkoročnih vremenskih napovedi, po katerih so pričakovali sneg tudi do nižin, z današnjim dnem pa svoje aktivnosti dokončno preusmerjajo v redno letno vzdrževanje cest in drugih javnih površin. "V zimski sezoni 2018/19 smo izvedli 13 akcij pluženja in 21 akcij posipa ter uporabili okrog 1.900 kubičnih metrov posipnih agregatov različnih frakcij in okrog 1.100 ton soli, ki je bila na voljo tudi občanom na sedežih krajevnih skupnosti in mestnih četrti. Za primerjavo, leto poprej smo izvedli 22 akcij pluženja, 40 akcij posipa in uporabili 4.300 ton soli."
Vodja zimske službe pri Nigradu Jože Planinc je ob tem dejal: "Zimsko sezono 2018/19 smo končali tako, kot smo jo začeli, v nizkem startu in v stalni pripravljenosti z vsemi razpoložljivimi sredstvi in človeškimi viri, ki obsegajo 80 plužnih enot in 150 delavcev."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta