Nigradovi plugi v Mariboru že v polnem teku

Igor Selan
03.12.2020 14:55
Po prvih letošnjih snežnih padavinah je Nigrad včeraj popoldan aktiviral zimsko službo in izvedel prvi akciji pluženja in posipa cest
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ob prvem letošnjem sneženju je Nigrad na ceste poslal prav vse enote zimske službe
Igor Napast

Včeraj malo po poldnevu je Nigrad aktiviral vse enote mariborske zimske službe, ki so tako začele s prvo letošnjo akcijo posipa in pluženja cest. Včeraj in v noči na danes sta bili izvedeni dve akciji, v kateri je bilo vključenih vseh 80 mehaniziranih enot in sedem skupin za ročno čiščenje prehodov in avtobusnih postaj. "Do 7. ure zjutraj smo skupno posipali približno 90 ton soli, 80 m3 peska in 30 m3 mešanega posipnega agregata. Očiščeni so tudi pločniki," sporočajo iz Nigrada.

Nigrad ob tem vse občane naproša, da svoja vozila v času snežnih padavin, če je le mogoče, odstranijo z javnih površin in tako enotam zimske službe omogočijo normalen potek dela pri izvajanju zimskih vzdrževalnih del. Pluženje v ožjih ulicah namreč zaradi parkiranih vozil v strnjenih naseljih velikokrat ni izvedljivo. "Pluženje se prične skorajda sočasno na vseh cestah, seveda v skladu s prioritetami. Prvo prioriteto na območju Maribora predstavljajo glavne in zbirne ceste v dolžini 200 km, postajališča, po katerih sicer poteka javni prevoz in tranzit, dovozi do bolnišnic, reševalnih postaj in podobno, nato pa pločniki in parkirna mesta. Ceste, ki so uvrščene v drugo prioriteto, se očistijo v najkrajšem možnem času, vanjo pa sodijo lokalne in strme ceste v dolžini 50 km. Tretja prioriteta pa so javne poti in krajevne ceste v dolžini 400 km, v teh se posip in pluženje izvajata samo po naročilu občine," še sporočajo iz Nigrada.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta