Ob dnevu reformacije: Za povezanost v mestu, domovini in svetu

Branka Bezjak Branka Bezjak
22.10.2019 19:11

V evangeličanski cerkvi v Trubarjevi ulici v Mariboru so pripravili občinsko slovesnost ob prihajajočem prazniku reformacije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dan reformacije so v evangeličanski cerkvi v Mariboru počastili tudi župan Saša Arsenovič, novi škof evangeličanske cekrve v Sloveniji Leon Novak, mariborski nadškof Alojz Cvikl in duhovnica Vladimira Violeta Mesarič.
Igor Napast

V evangeličanski cerkvi v Trubarjevi ulici so pripravili občinsko slovesnost ob prihajajočem prazniku reformacije, 31. oktobru. Slavnostna govornica je bila duhovnica Violeta Vladimira Mesarič, namestnica vojaškega vikarja pri Slovenski vojski. Izpostavila je pomen Primoža Trubarja za slovenski jezik, državotvornost, prenovo šol in oblikovanje knjižnic ter spomnila na zgodovino evangeličanske cerkve v Mariboru. "Stopimo skupaj, bodimo povezani za dobro v mestu, domovini in svetu," je duhovnica sklenila v svoji čestitki ob prazniku reformacije. Slovesnosti so se udeležili tudi župan Saša Arsenovič, ki je v uvodnem nagovoru med drugim dejal, da je reformam zavezan tudi sam z ekipo, da bi vsi v tem mestu bolje živeli, pa rektor Zdravko Kačič, mariborski nadškof Alojz Cvikl in novi škof evangeličanske cerkve v Sloveniji Leon Novak.

Vladimira Violeta Mesarič kot slavnostna govornica v cerkvi, kjer že 20 let opravlja bogoslužja
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta