Ob obletnici smrti generala Rudolfa Maistra krajši dogodek s položitvijo venca

mbk
25.07.2023 04:09

Krajšo slovesnost bodo pri Maistrovih društvih pripravili v sredo na njegovem grobu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Leta 2021 so na pobreškem pokopališču z državniškim protokolom odkrili prenovljeno grobnico generala Rudolfa Maistra. 
Andrej Petelinšek

Ob 89. obletnici smrti generala Rudolfa Maistra bosta Domovinsko društvo generala Rudolfa Maistra Maribor in Zveza društev general Maister pripravila spominsko slovesnost ob Maistrovi grobnici na pobreškem pokopališču v Mariboru. Krajši dogodek bo v sredo, 26. julija 2023, ob 9. uri pred grobnico generala Maistra na pobreškem pokopališču v Mariboru.

Predstavniki Domovinskega društva generala Rudolfa Maistra Maribor, Zveze društev general Maister in Slovenske vojske bodo položili venec na generalov grob. Zbrane bo nagovoril predsednik društva Aleš Arih. V kratkem kulturnem programu bodo nastopili dramski igralec Bojan Maroševič v vlogi generala Maistra in Vokalni kvartet Zven. Po tej prireditvi se bodo v Miklavžu na Dravskem polju poklonili tudi Francu Vauhniku, prvemu padlemu Maistrovemu borcu, in Josipu Simčiku, prvi žrtvi slovenske osamosvojitvene vojne leta 1991.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta