Omejitev obiskov ponekod v UKC Maribor

Jana Juvan Jana Juvan
14.11.2023 14:26

Na oddelku za gastroenterologijo UKC Maribor obiski le še izjemoma in po dogovoru. Ostajajo tudi omejitve na nevrološki in interni kliniki ter na oddelku za abdominalno in splošno kirurgijo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na več oddelkih UKC Maribor zaradi covida-19 veljajo omejitve obiskoc
Saso Bizjak

Potem ko so minuli teden zaradi izbruhov covida-19 omejili obiske na nevrološki in interni kliniki, so danes v UKC Maribor prepovedali obiske tudi na oddelku za gastroenterologijo.

"Zaradi porasta okužb s Covid-19 smo na Oddelku za gastroenterologijo preklicali obiske do nadaljnjega. Izjeme so možne le v dogovoru s sobnim zdravnikom ali predstojnico oz. njenim namestnikom," so sporočili iz mariborske bolnišnice. 

Obiski so omejeni tudi na Kliničnem oddelku za abdominalno in splošno kirurgijo, tam je v sobi intenzivne terapije pri istem bolniku istočasno dovoljen le en obiskovalec. 

Maske, razkuževanje, zdravi obiskovalci

V UKC Maribor obiskovalcem svetujejo, da pred obiskom svojca morebitne omejitve obiskov preverijo na njihovi spletni strani. Tam pa so tudi napotki glede nošenja maske, kar je še vedno zelo priporočljivo. Pravtako so spomnili, da obiskovalci ne smejo imeti znakov ali simptomov okužbe dihal ter svetujejo, da si pred vstopom v bolniško sobo razkužijo roke. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta