OŠ Slovenska Bistrica: Hrano odslej pripravljajo sami

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
23.11.2019 03:09

Nova kuhinja je velika pridobitev za 2. osnovno šolo Slovenska Bistrica: obroki se pripravljajo v njej, so sveži in hitro postreženi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Veselje v novi kuhinji
Aleš Kolar

Na 2. Osnovni šoli Slovenska Bistrica so pretekli petek namenu tudi uradno predali novo kuhinjo, ki so si jo učenci lahko ogledali že prvi dan po jesenskih počitnicah. Ker je prireditev potekala na dan slovenske hrane, so učenci pripravili prisrčen program, ravnateljica Sonja Arbeiter pa se je zahvalila vsem, ki so pripomogli, da se je njihova dolgoletna želja - samostojna kuhinja - končno uresničila. "Naložba je stala okoli 500 tisoč evrov, zahvaljujemo se lokalni skupnosti za financiranje. Zdaj je veliko bolje, ker hrane več ne vozimo iz Osnovne šole Pohorskega odreda. Zelo pomembno je, da je hrana pripravljena tukaj, da je sveža in tudi hitro postrežena," je o pridobitvi še povedala ravnateljica. Tudi sicer na šoli samooskrbi in lokalni hrani namenjajo veliko pozornosti, saj imajo šolski vrt in tople grede. Učenci lahko pridelujejo vrtnine in zelišča ter jih uporabijo pri kuhanju v šolski kuhinji.
Po končani prireditvi so za goste, med njimi tudi za župana občine Slovenska Bistrica Ivana Žagarja, in strokovne delavce pripravili pogostitev, na kateri so okušali tradicionalno lokalno hrano, pohorski lonec in skutino gibanico, kot se za dan slovenske hrane spodobi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta