PGD Brezje: Predsednik je nov, poveljnik je ostal

Gregor Grosman Gregor Grosman
19.02.2023 05:00

Lani so uredili varnejši dostop v stolp, zamenjali način ogrevanja, izpeljali dan odprtih vrat in prevzeli vozilo VGV.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Danilo Malajner, novi predsednik PGD Brezje
Gregor Grosman

Na rednem letnem občnem zboru Prostovoljnega gasilskega društva Brezje so člani volili tudi vodstvo. Potem ko so zbrani z dvigom rok soglasno podelili razrešnico dotedanjim organom društva, so potrdili novo vodstvo. Po štirinajstih letih predsedovanja se je s te funkcije poslovil Anton Blažič, ki ga je nadomestil Danilo Malajner. Danilo Kmetec je ostal predsednik nadzornega odbora, poveljnik društva pa, kot do zdaj, Daniel Čorič, ki je v svojem poročilu o delovanju društva v letu 2022 povedal, da so sodelovali pri 22 intervencijah, od tega je bila polovica požarov. Operativno enoto PGD Brezje sestavlja 29 članov in članic. Izpostavil je požar vrtca v Brezju in obsežen požar v naravi na Krasu. "Varovali smo območje pri odstranitvi bombe iz 2. svetovne vojne in pomagali iskati pogrešano deklico v gozdu Stražun," je našteval poveljnik. Sicer pa so po neurjih nekajkrat črpali vodo in odstranjevali padla drevesa. Dva člana sta lani opravljala tečaj za bolničarja, eden za nižjega gasilskega častnika. Redno so vzdrževali in posodabljali svojo opremo.

Predsednika PGD Brezje Antona Blažiča je po štirinajstih letih dela na tej funkciji zamenjal Danilo Malajner.
Gregor Grosman

Blažič pa je v svojem poročilu povedal, da je lani v PGD Brezje delovalo 60 članov in članic ter 27 mladih. "V letu, ki je za nami, smo se lotili kar nekaj projektov, ki smo jih večinoma končali. Uredili smo stopnico za varnejši dostop v stolp in zamenjali način ogrevanja - prešli smo na toplotno črpalko. Uredili smo vso potrebno dokumentacijo za namestitev sončne elektrarne, kar naj bi se izvedlo letos. Organizirali in izpeljali smo dan odprtih vrat in istočasno prevzem vozila VGV," je našteval nekdanji predsednik in dodal, da so lani opravili tudi več kot 4800 ur prostovoljnega brezplačnega dela za dobro društva, kraja in širše skupnosti.

Novo vodstvo je predstavilo načrte za delo društva v prihodnje. Malajner je med drugim napovedal zamenjavo oken na stolpu, dokončanje izolacije sobe, ureditev okolice okrog toplotne črpalke. V imenu gasilske mladine, ki je imela zbor dan prej, je dosežke mladih gasilcev v minulem letu predstavila Alja Planinšič, ki je povedala, da so bili mladi po njihovih najboljših močeh aktivni vse leto, njihovim staršem in vodstvu društva pa se je zahvalila, da imajo posluh za njihovo delo in želje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta